Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

FOTO Liberalii sibieni și Iohannis: festivalul fotografiilor, după ce Orban a pus industria IT pe jar, de la Mediaș

FOTO Liberalii sibieni și Iohannis: festivalul fotografiilor, după ce Orban a pus industria IT pe jar, de la Mediaș

Câteva zeci de liberali sibieni au petrecut, alături de președintele României, Klaus Iohannis, victoria în alegerile europarlamentare de săptămâna trecută. La petrecerea organizată la Sibiu a participat și președintele PNL, Ludovic Orban, venit de la Mediaș, de unde a apreciat că și IT-iștii trebuie impozitați.

O avalanșă de fotografii s-a năpustit pe rețelele de socializare după ce, sâmbătă seara, PNL Sibiu a organizat un eveniment de celebrare a victoriei în alegerile europarlamentare de săptămâna trecută. ”E normal! Sibiu în primul rând - 48,33%” a fost mesajul imprimat pe stegulețele cu care liberalii au decorat mesele de la Cămara Boierului, restaurantul unde l-au întâmpinat pe președintele României, Klaus Iohannis.

stegulet pnl Majoritatea primarilor liberali din județ, viceprimari, consilieri locali și județeni s-au aliniat, mai apoi, alături de președinte, pentru a se fotografia și a-și face selfie-uri pe care le-au împărtășit, mai apoi, pe rețelele de socializare.

iohannis poza de grip ”PNL Sibiu a obținut cel mai bun scor electoral din România la alegerile pentru Parlamentul European, un rezultat care ne face mândri și care, așa cum speram, iată, îi face mândri și pe cei care ne-au arătat mereu susținere: Președintele României, Klaus Iohannis și președintele PNL, Ludovic Orban i-au felicitat astăzi pe liberalii sibieni. Acest lucru, adăugat încrederii pe care am primit-o de la oamenii onești la votul de duminica trecuta ne dau energia necesară următoarelor competiții: alegerile prezidențiale, cele locale și alegerile generale. Prezența Președintelui Klaus Iohannis și a președintelui Ludovic Orban alături de noi astăzi este încurajatoare. În numele colegilor din PNL Sibiu care au muncit - iată, cu folos - în această campanie le-am făcut și eu o promisiune: dacă vor felicita personal această organizație pentru fiecare rezultat de 50 la sută, o să ne vedem după fiecare scrutin aici, la Sibiu”, a postat, mai apoi, Raluca Turcan, pe pagina de Facebook a organizației județene a PNL Sibiu.

Orban a pus industria IT pe jar

Căutat pentru fotografii a fost și Ludovic Orban, ajuns la Sibiu după o oprire la Mediaș, unde a avut loc o ședință de partid. Iar declarația lui Orban de la Mediaș a pus pe jar o întreagă industrie – cea IT. ”Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative, venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a declarat Orban, stârnind un val de reacții, în special din zona politică, dar și din cea economică.

orban soviala

”Reiterăm faptul că facilitățile fiscale au făcut și mențin industria IT românească competitivă, într-o cursă cu alte țări care oferă programatorilor impozit pe venit 0, precum Ucraina, Polonia sau Belarus. Deficitul de forță de muncă din IT la nivelul UE este atât de mare, încât, o astfel de măsură ar putea avea ca rezultat o reducere masivă a specialiștilor din țară, deci un impact economic major. Facem apel la oamenii politici să analizeze cu atenție dinamica acestui sector, înainte de a transmite semnale de instabilitate într-un sector deja puternic afectat de modificări fiscale, introduse fără studii de impact și îl invităm pe domnul Președinte Orban la un dialog cu reprezentanții industriei de software", au arătat, spre exemplu, reprezentanții Asociației patronale a industriei de software și servicii, la solicitarea Hotnews.ro.

liberali iohannis tnl 3 iohannis tiberiu dragan iohannis conducere pnl iohannis face cu mana turcan rade iohannis pnl chef 3 iohannis poza de grip iohannis sovaiala iohannis chef foto pnl sibiu iohannis ajunge la chef iohanis tnl Ioana deaconescu iohannis foto sterp gheorghe iohannis tnl 2

Sursa foto: Facebook / PNL Sibiu, TNL Sibiu, Ioana Deaconescu, Gheorghe Roman, Gheorghe Sterp, Constantin Șovăială

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

@@@

Acum 4 ani

Sa le fie de bine! nu stiu cand vor mai avea prilej de sarbatoare...
Raspunde

tanti marioara

Acum 4 ani

Cine e tanara blonda de langa dl. presedinte? Un membru marcant al tinerilor liberali?
Raspunde

gigi contra

Acum 4 ani

Hopa! Nici n-au castigat bine alegerile europarlamentare (ca de altele nici nu poate fi vorba) ca deja isi dau cu stangul in dreptul. Fiecare pasare pe limba ei piere. Nu-i asa, dle Sica?
Raspunde

A

Acum 4 ani

Treaba cu impozitarea itistilor trebuia re implementata de acum 5 ani. Dar politicienilor le e frica pentru ca aceeasi itisti sunt si cei mai guralivi dintre revoltatii permanent. Se trezeau cu proteste in bucuresti pentru ca nu vroiau sa plateasca impozite..
Raspunde

Jusfiducia

Acum 4 ani

Sper ca aproape sfantul Francisc l-a tras bine de urechi pe liberalul sef si a diminuat ura si inversunarea politica
Raspunde

///

Acum 4 ani

Fii serioa (oasa)! Pe astia nu-i mai schimba nimeni! Se comporta exact ca in anii 5o cand au venit comunistii la putere si au inceput vanatoarea de vrajitoare. Daca ai avut o familie burgheza nu puteai sa ocupi o post conforma pregatirii tale, ci trebuia sa te reabilitezi pe la Canal sau prin Barga... Asta vreti, dlor liberali/
Raspunde

dan

Acum 4 ani

Ar scoate mai multi bani la buget daca ar impozita biserica. Acelasi principiu, de ce unii sa fie scutiti si altii nu.
Raspunde

Medelin

Acum 4 ani

Sică Mandolină
Raspunde

Dumi

Acum 4 ani

Ce poza frumoasa (de familie) Johannis, Turcan și Orban! La vremuri noi tot noi!
Raspunde

???

Acum 4 ani

Oare pana cand? Sica le cam zice! Mi-e sa nu fie mazilit! cine le mai canta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus