Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-18°C

Neagu: Inflația și deprecierea leului au înghițit creșterea salariilor

Neagu: Inflația și deprecierea leului au înghițit creșterea salariilor

După 3 ani de guvernare PSD-ALDE și 3 guverne susținute de majoritatea PSD-ALDE, România consemnează un istoric bilanț negativ, fiind campioana detașată a deficitelor chiar în momentul în care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, susține deputatul liberal Nicolae Neagu într-o declarație politică. ”Execuția bugetară pe primele 4 luni indică faptul că, deficitul bugetar aproape s-a dublat față de nivelul aferent perioadei similare din 2018, de la 6 miliarde de lei la circa 11,4 miliarde de lei, fiind mult în urma țintei de creștere a veniturilor bugetare programate. Drept urmare, Guvernul Dăncilă se împrumută mult și scump pentru a plăti salariile și pensiile, cheltuielile statului, plus creditele anterioare. Nu rămân bani, decât puțini pentru investițiile publice iar investițiile mari din fonduri UE sunt blocate, sau se derulează toate încet- vezi autostrada Sibiu-Pitești. Continuând așa, deficitul bugetar ar putea ajunge la 1,8-2% din PIB la sfârșitul primului semestru, și va depăși 3% la sfârșitul anului făcând din România campioana absolută a Europei și la acest capitol”, susține Neagu.

Liberalul spune că România și românii merită mai multă responsabilitate, profesionalism și respect în actul de guvernare. ” Deficitul comercial se adâncește tot mai mult, crescând cu 17%, la un nou nivel record de peste 15 miliarde de euro ceea ce înseamnă că producția națională pierde constant oportunități importante de acoperire a cererii interne de consum. Pe fondul deficitelor comerciale se agravează și deficitul de cont curent, România găsindu-se și în această privință pe contrasens în raport cu țările învecinate din Europa Centrală și de Est pentru a nu ne raporta la Germania care înregistrează excedent de cont curent.  La aceste spirale a deficitelor bugetare, comerciale și de cont curent pe primele 4 luni, adăugăm și inflația care a depășit 4%, plus deprecierea monedei naționale și avem tabloul trist, însă real,  a unei guvernări marcate de dezechilibre și volatilitate.

Paradoxul este că toate acestea se întâmplă în plină creștere economică! (...) Și este limpede pentru oricine că PSD-ALDE a eșuat în actul de guvernare”, concluzionează deputatul.

În opinia liberalului, singura soluție a acestui guvern este să se împrumute, tot mai mult și mai scump împovorând din păcate România și pe români pentru mult timp, de aici încolo.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus