Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

S-a dat startul înscrierilor la ediţia 2019 a Buonavista Duathlon Challenge

S-a dat startul înscrierilor la ediţia 2019 a Buonavista Duathlon Challenge

„Plini de voie bună, zâmbete şi entuziasm vă aşteptăm şi anul acesta la o nouă ediţie a Buonavista Duathlon Challenge. Alergăm și pedalăm împreună vara aceasta în cadrul cele mai inedite competiții sportive din Sibiu, de îmbinare a alergării cu ciclismul. Spre deosebire de ediţiile anterioare, am mutat evenimentul în luna iunie pentru a ne bucura de o vreme caldă, ideală pentru mişcare în aer liber”, a declarat Daniel Troancă, coordonatorul evenimentului.

Buonavista Duathlon Challenge va avea loc sâmbătă, 29 iunie 2019, în aceeaşi locaţie de poveste cu care ne-am obişnuit: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

O noutate a ediţiei 2019 este programarea startului competiţiei la ora 18.00, pentru a permite și alergătorilor din județele învecinate să participe, fără a avea consturi suplimentare de cazare.

Peste 300 de concurenți din Sibiu şi județele învecinate sunt aşteptaţi să ia startul ineditului concurs:

Ora 18:00 – start cursa Family

Ora 18:05 – start cursa Offroad

Ora 18:15 – start cursa Asfalt – individual și ștafetă

Probe de concurs

Buonavista Duathlon Challenge va cuprinde:

Duatlon clasic individual (alergare + bicicleta + alergare), pe asfalt exclusiv – presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 5 km alergare în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului urmați de 20 km cu bicicleta (2 bucle a cate 10 km Sibiu – Rășinari pe DJ 106 A, soseaua fiind închisă circulației autoturismelor) şi, la final, 2 km alergare în Muzeu.

Duatlon clasic ștafetă (alergare + bicicleta + alergare), pe asfalt exclusiv – presupune parcurgerea acelorași distante: 5 km alergare, urmați de 20 km cu bicicleta + 2 km alergare în echipă: un alergator aleargă 5 km, apoi preda ștafeta biciclistului, iar apoi biciclistul îi predă ștafeta din nou alergătorului.

Duatlon offroad se desfășoară pe potecile de pădure: se înscriu echipe formate din 2 persoane + o bicicleta. Fiecare echipă parcurge un traseu de 20 de km prin pădurea Dumbrava și Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, fiind obligați să ia startul, să parcurgă traseul și să ajungă la finish, ÎMPREUNĂ. Miza acestei probe este stimularea colaborării între membri echipei, pentru a parcurge în întregime traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul.

Duathlon family - o cursa distinctă pentru copiii între 8 și 14 ani, ce presupune parcurgerea unui traseu de 10 km, prin pădurea Dumbrava și Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, de către un părinte + un copil, ambii pe bicicletă, stimulând în acest fel practicarea sportului în familie.

Duathlon Challenge_arhiva (1)

Înscrieri

Înscrierile sunt în plină desfășurare online pe: https://acceptaprovocarea.com/services/buonavista-duathlon-challenge/.  Perioada de înscrieri este: 10 mai 2019 - 25 iunie 2019, orele 23:59, locurile fiind limitate.

Proiectul este organizat de CAB Sport, fiind cofinanţat de Consiliul Local prin Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Partener principal: Buonavista. Parteneri de eveniment: Muzeul ASTRA, Direcţia Judeţeană pentru Tineret și Sport Sibiu, Decathlon, Explorer Sport,  Aria, Asociația Tură În Natură.

Mai multe detalii pe site-ul www.acceptaprovocarea.com şi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus