Miercuri,
15.07.2020
Innorat
Acum
11°C

FITS în prima zi: Sibiul se transformă într-o scenă de teatru, concerte și dans

14 Iunie 2019 13:27

FITS în prima zi: Sibiul se transformă într-o scenă de teatru, concerte și dans

Prima zi de a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) umple orașul cu expoziții de artă, spectacole inedite, conferințe și concerte. “Clasicul“ spectacol de artificii de la miezul nopții va dura zece minute.

În prima zi a celui mai mare festival de teatru din lume - după cum anunța Constantin Chiriac, directorul FITS - Sibiul este invitat să ia parte la concertul muzicianului francez Broken Back, de la ora 22:30 în Piața Mare, concert care va fi urmat de un foc de artificii din Piața Teatrului.

Până atunci orașul va fi împânzit de spectacole de teatru ș dans. Spre exemplu, în Piața Mare vom avea parte de spectacole intens pregătite precum “Singuri în Univers?” (de la ora 21:45) și “În ritm și pași de samba” (de la ora 21:30) al Școlii Londoneze de Samba ce poate fi regăsit și pe strada Nicole Bălcescu.

În Piața Habermann, de la ora 18:30 și 20:30, cirul contemporan al grupului germano-irlandez “Jonglerii Emoționale” va acapara atenția publicului. “Placă...dar rămâi!”, spectacol de dans de la ora 20:00 și “Prolog” de la 19:15 vor fi prezente în aceeași piață.

Spectacolul “Faust” se va juca de la ora 16:00, la Teatrul Național “Radu Stanca” în versiunea teatrului contemporan taiwanez.

Dintre cele 72 de spații rezervate pentru festival în prima zi evenimentele vor avea loc la Teatru Gong, Filarmonica de stat, sala Cavas, Centrul Cultural “Ioan Besoiu”, Fabrica de Cultură, Colegiul Național “Octavian Goga”, Redal Expo pentru a urmării spectacole din cele 73 de țări participate. Conferințele se vor desfășura în cadrul Librăriei Habitus, iar expozițiile sunt dispersate în locații centrale: Primăria Municipiul, Palatul Brukenthal, ULBS, Muzeul de Artă și Teatrul Gong.

Ambasadoarea Franței vorbește despre legătura cu țara noastră

Anul acesta ambasadoarea Franței în România, Michèle Ramis, va vizita Sibiu în perioada 14-16 iunie, cu ocazia Festivalului. Sâmbătă, 15 iunie, aceasta va participa la conferința pe tema Sezonului Franța-România în cadrul festivalului internațional, împreună cu Andrei Țărnea, comisarul Sezonului, François Bloch, președinte-director general al BRD Société Générale, un mecena al Sezonului, și Constantin Chiriac, președintele FITS. Secțiunea dedicată Sezonului franco-român din cadrul FITS include opt spectacole de teatru, 12 spectacole în aer liber, o expoziție și un concert. „Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc anul acesta sunt genericul « Arta de a dărui », motto care pune în valoare și un al doilea context foarte special - Sezonul Franța-România, care își dorește să dăruiască celor două țări ale noastre de o oportunitate de a-şi reînnoi legăturile şi a da o nouă dinamică relaţiei lor. În Franţa, unde s-a desfășurat prima parte a Sezonului, publicul a avut ocazia de a descoperi și de redescoperi numeroşi artişti români și de a privi România dintr-o nouă perspectivă. În România, Sezonul vine cu un program eclectic, care își dorește să prezinte Franţa contemporană și dinamică, și să susțină francofonia”, declară Michèle Ramis, în comunicatul de presă remis redacției Turnul Sfatului. Michèle Ramis va fi prezentă la inaugurarea platformei cultural-digitale „Micro-Folie”.

Numerele ediției

FITS se va desfășura în perioada 14-23 iunie 2019 în cadrul căreia vor fi în total 540 de evenimente în cele zece zile, la care vor participa 3,300 de artiști din 73 de țări în 75 de spații.

Întreg programul zilei de vineri a FITS îl puteți găsi aici

Denisa Laicauf

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus