Joi,
20.01.2022
Cer Senin
Acum
-10°C

Polițiștii către sibienii care pleacă în vacanță: Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar și hoți

Polițiștii către sibienii care pleacă în vacanță: Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar și hoți

Polițiștii sibieni au ținut să transmită miercuri, în cadrul unei campanii internaționale, un mesaj pentru sibienii care pleacă în vacanță.

Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL și alte 12 state din Europa, lansează, astăzi, 19 iunie, prima Zi europeană de prevenire a furturilor din locuință.

Pentru că furtul din locuință este infracțiune în toate statele europene, autoritățile de aplicare a legii, reunite în cadrul EUCPN și EUROPOL, au lansat, astăzi, 19 iunie 2019, o inițiativă ce are drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la modalităţile prin care își pot proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Campania „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!” este finanțată de Fondul de Securitate Internă al Uniunii Europene, iar prin intermediul acesteia, Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN, EUROPOL și alte 12 state, își propune să atragă atenția asupra prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe.

Astfel, prin activitățile din această zi, la nivel european, specialiștii în prevenirea criminalității recomandă cetățenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecați de acasă. Selfie-urile sunt și ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine.

În județul Sibiu, în primele 5 luni ale anului 2019, au fost sesizate 259 de infracţiuni de furt din locuinţe, majoritatea înregistrate în mediul urban.

Analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că  unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție.

În această perioadă, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Sibiu desfășoară ample activități de informare a cetățenilor cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuință.

Prin dialog direct cu cei care ies la o plimbare prin oraș sau prin pliantele distribuite, polițiștii sibieni le reamintesc cetățenilor măsurile elementare prin care să mențină siguranța locuinței.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

mama leone

Acum 2 ani

Da, se dau mari pe facebook cu vacantele lor low-cost, apoi se trezesc ca le-au furat cratitele din bucatarie si zarzavatul din frigider...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus