Vineri,
03.12.2021
Cer Senin
Acum
12°C

FOTO Zi de sărbătoare în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vizitatorii au purtat ie

FOTO Zi de sărbătoare în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vizitatorii au purtat ie

Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului au încins astăzi o horă de zile mari. Cei care au fost îmbrăcați în ie au avut intrare liberă.

Așa cum este tradițional, Muzeul ASTRA a organizat weekend-ul acesta activități speciale, dedicate sărbătoririi portului popular românesc. IA a fost așadar în centrul atenției în ultimele două zile. Mai mult, astăzi trecătorii au avut ocazia de a participa la Sfânta Liturghie, la Biserica din Bezded, apoi au încins hora de sânziene.

Aproximativ 200 de persoane au luat parte la slujbă, cea mai mare parte dintre acestea bucurându-se apoi de horă și de o plimbare gratuită prin muzeu.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie, de Sânziene, și a fost inițiată în anul 2013 de Comunitatea online La Blouse Roumaine.

ziua iei muzeul satului costum popular traditii hora (5) ziua iei muzeul satului costum popular traditii hora (4) ziua iei muzeul satului costum popular traditii hora (3) ziua iei muzeul satului costum popular traditii hora (2) ziua iei muzeul satului costum popular traditii hora (1) ziua iei muzeul satului costum popular traditii hora (6)

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus