Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Bucătari și promotori sibieni ai gastronomiei autentice, premiați la nivel național

Bucătari și promotori sibieni ai gastronomiei autentice, premiați la nivel național

Printre cei mai cunoscuți și apreciați promotori ai gastronomiei autentice din zona Sibiului și nu numai sunt, de acum, recunoscuți și la nivel național.

Cea de-a doua ediție a Galei Gault&Millau – primul ghid gastronomic internațional care a intrat pe piața din România – a premiat două inițiative sibiene, recunoscute demult la nivel local și nu numai. Asociația My Transylvania, o inițiativă a lui Cristian Cismaru, a primit în cadrul Galei de luni seară (organizată la București) premiul pentru “promovarea gastronomiei românești“, adică “un fel de activism gastronomic“, după cum rostește zâmbind Cristi Cismaru. “E fain să vezi că orășenii înțeleg de ce sunt importante locurile de unde vine mâncarea și povestea ei. Adică, în sfârșit putem spune că gastronomia locală e la locul cuvenit. Aprecierea acesteia nu mai este o istorie, ci se întâmplă acum“, spune Cristian Cismaru.

Cristian Cismaru Cristian Cismaru

Brunch-urile prin satele Transilvaniei ori “picnic în Cindrel“ (ca să numim doar câteva din proiectele lui Cristi Cismaru) nu sunt singurele inițiative sibiene premiate în seara zilei de luni. Ioan Bebeșelea, co-proprietarul restaurantului Syndicat Gourmet, a primit premiu Terroir. Acesta este un premiu special, acordat pentru colaborarea cu producătorii locali (farm to table, utilizarea produselor sezoniere). Ioan Bebeșelea este unul din primii bucătari ai noii generații care a promovat tocmai susținerea legăturii dintre bucătari și producătorii locali.

Ioan Bebeselea Ioan Bebeselea

Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească. Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați - Henri Gault și Christian Millau - și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze precum Paul Bocuse sau frații TroisGros. În timp, ghidul a cunoscut un success internațional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 30 de țări și 6 continente.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus