Printre cei mai cunoscuți și apreciați promotori ai gastronomiei autentice din zona Sibiului și nu numai sunt, de acum, recunoscuți și la nivel național.
Cea de-a doua ediție a Galei Gault&Millau – primul ghid gastronomic internațional care a intrat pe piața din România – a premiat două inițiative sibiene, recunoscute demult la nivel local și nu numai. Asociația My Transylvania, o inițiativă a lui Cristian Cismaru, a primit în cadrul Galei de luni seară (organizată la București) premiul pentru “promovarea gastronomiei românești“, adică “un fel de activism gastronomic“, după cum rostește zâmbind Cristi Cismaru. “E fain să vezi că orășenii înțeleg de ce sunt importante locurile de unde vine mâncarea și povestea ei. Adică, în sfârșit putem spune că gastronomia locală e la locul cuvenit. Aprecierea acesteia nu mai este o istorie, ci se întâmplă acum“, spune Cristian Cismaru.
Brunch-urile prin satele Transilvaniei ori “picnic în Cindrel“ (ca să numim doar câteva din proiectele lui Cristi Cismaru) nu sunt singurele inițiative sibiene premiate în seara zilei de luni. Ioan Bebeșelea, co-proprietarul restaurantului Syndicat Gourmet, a primit premiu Terroir. Acesta este un premiu special, acordat pentru colaborarea cu producătorii locali (farm to table, utilizarea produselor sezoniere). Ioan Bebeșelea este unul din primii bucătari ai noii generații care a promovat tocmai susținerea legăturii dintre bucătari și producătorii locali.
Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească. Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați - Henri Gault și Christian Millau - și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze precum Paul Bocuse sau frații TroisGros. În timp, ghidul a cunoscut un success internațional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 30 de țări și 6 continente.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Cristian Cismaru , Premiile Oscar , Syndicat Gourmet , Galatasaray Istanbul , Ioan Bebeşelea , Maeștri Bucătari , Paul Bocuse , Pentru Sibiu , Galei Gault , Christian Millau , Henri Gault , Gault&Millau , Cristi Cismaru , Asociația My Transylvania
Vizualizari: 1572
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Matei
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
John
Acum 3 ore
John
Acum 3 ore
Adina