Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Junii Sibiului, ambasadori ai județului nostru, în Germania

Junii Sibiului, ambasadori ai județului nostru, în Germania

Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” a fost ambasador cultural al județului Sibiu la cea de-a 33-a ediție a Festivalului Jugendfestwoche Wewelsburg din Germania, în perioada 14-23 iunie 2019.

Sute de tineri din Tirolul de Sud, Estonia, Elveţia, România, Franţa, Scoţia, Olanda, Letonia, Irlanda şi din ţara gazdă, Germania, și-au dat întâlnire la cea de-a 33-a ediție a Festivalului Jugendfestwoche Wewelsburg, organizat în Paderborn, Germania. Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”, pepiniera profesioniștilor de la Junii Sibiului, a fost invitat să participe în festival ca reprezentant cultural al județului nostru, prin prisma relațiilor de cooperare derulate de Sibiu și spațiul german, în general, și de Consiliul Județean Sibiu și Districtul Paderborn, în special. Astfel, timp de zece zile, cei mai tineri dansatori ai Sibiului, sub coordonarea Liviei Lazăr, profesor de dans, au valorificat specificul local sibian la evenimente diverse: spectacole în aer liber, parada portului popular, ateliere de dans, seri culturale la foc de tabără şi întâlniri oficiale organizate în: Siddinghausen, Paderborn, Wewelsburg, Gut Boeddeken.

Deplasarea a fost organizată de CJCPCT „Cindrelul-Junii Sibiu” și Asociația Culturală „Ceata” și  a avut loc în contextul unui amplu proiect prin care Junii Sibiului marchează, la nivel național și internațional, cei 75 de ani de activitate neîntreruptă. Proiectul cultural Aniversare Junii Sibiului – 75 de ani este finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

Festivalul Jugendfestwoche Wewelsburg a prins contur după Al Doilea Război Mondial, pentru  îmbunătățirea relațiilor între popoare, fiind recunoscut ca un festival folcloric de referință pentru districtul Paderborn, prin numărul mare de artiști participanți din toate colțurile lumii și prin calitatea programelor artistice prezentate. Manifestarea urmărește apropierea tinerilor prin dans, cântec şi muzică, în scopul unui schimb util de cunoştinţe între culturi şi ţări diferite, sub însemnul prieteniei şi al bucuriei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Doamne ocoleste-i pe romani!!

Acum 3 ani

In titlu pune ca Junii Sibiului au fost in Germania....dupa care in articol spuneti ca Ceata Junilor a fost in Germania. Pana la urma cred ca a fost Martisorul din Cluj . Ase-i???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus