Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Sibiul în pragul unui moment istoric: Prima rețea 5G

Sibiul în pragul unui moment istoric: Prima rețea 5G

Începând cu luna septembrie a acestui an în Sibiu vom putea avea acces la servicii 5G, au anunțat joi reprezentanți ai companiei DIGI.

Compania DIGI RCS&RDS a anunţat astăzi lansarea serviciilor 5G în România şi ţinteşte să acopere în următoarele două luni zonele aglomerate ale Bucureştiului, Constanţa, Mamaia, şi oraşele Oradea, Cluj şi Iaşi. Urmează, din luna septembrie,  extinderea serviciilor 5G în Sibiu, Braşov, Timişoara, Craiova, Sinaia, Buşteni, Predeal şi Poiana Braşov.

„Astăzi dăm drumul serviciilor 5G şi pe termen scurt vrem să acoperim zonele de trafic, zonele aglomerate, încât să îmbunătăţim experienţa clienţilor. Vom lucra la staţiile de bază, în iulie şi august, împreună cu partenerii noştri de la Ericsson şi Huawei, vom începe în Bucureşti, zona food din mall-uri, câteva parcuri mari şi Centrul Vechi. Apoi vom continua în Constanţa şi Mamaia, Oradea, Cluj-Napoa şi Iaşi”, explică Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al companiei DIGI RCS&RDS, citat de zf.ro.
În ceea ce priveşte terminalele disponibile pentru clienţi, DIGI pune la dispoziţia acestora două modele de smartphone cu capabilităţi 5G produse de chinezii de la Xiaomi şi încă unul de la Huawei sub modelul Mate 20X 5G, cu preţuri cuprinse între circa 3.000 de lei şi aproximativ 6.000 lei.
Ericsson este partenerul principal pentru echipamente 5G al DIGI, alături de chinezii de la Huawei şi de Nokia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Relucu Giupana

Acum 3 ani

Se sperie saracii ca iau cancer... Pai oricum nu prea aveti pentru ce trai!
Raspunde

???

Acum 3 ani

Dar tu? Pt. ce traiesti? Ca sa-i jignesti pe cei din jur? Schimbati optica!
Raspunde

rosu

Acum 3 ani

Cititorii de la tara nu inteleg nimic din randurile de mai sus. Ce 5G? Cine-s toti chinezii aia si ce-i cu toate echipamentele si retelele pomenite in articol? Macar odata sa fi pomenit de telefonie, sa stie si badea Ion ca nu-i nici un pericol.
Raspunde

Andu

Acum 3 ani

In orase precum Bruxelles, Paris nu s-a implementat acest masacru impotriva oamenilor. In Sibiu unde sunt pline blocurile de antene, va face extrem de mult rau. https://m.activenews.ro/stiri-it-c/Bruxelles-primul-oras-care-BLOCHEAZA-implementarea-tehnologiei-5G-din-cauza-riscurilor-pentru-sanatate-155317 Si pt ce avem nevoie de si mai mare viteza? Sa faca robotii munca oamenilor? Pe noi ne intreaba cineva ce vrem? Sau doar ne trezim cu stiri la modul acesga laudativ, manipulativ, sa creada omul ca vai, ce minunatie i se pregateste, cand de fapt inseamna multa suferinta.
Raspunde

raspandache

Acum 3 ani

5g și ăștia nici fundația noului spital n-au construit-o. Anul ăsta au fost 33 de ani de la accidentul din Cernobâl, pe care putem să-l uităm. Avem 5g acum.
Raspunde

Pericol

Acum 3 ani

de pericole si efecte adverse vom vedea...nu exista niciun studiu despre efectele 5G asupra omului, deci nu avem de unde sti. Dar daca deregleaza satelitii meteo, nu e chiar de joaca.. #numazic
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Șerban

Acum 3 ani

E clar că mulți comentează pe aici în necunoștință de cauză, din ce-ai auzit și ei pe stradă. Stați calmi oameni naivi. Nu a făcut nimeni cancer că a avut releul lângă casă. La începuturile fiecărei generații de comunicații s-au găsit câțiva nătărăi sa sperie lumea că antenele radiază. Plus că acele păsări care au murit în raza unui test 5G nu au murit din cauza radiațiilor, ci pentru că au consumat chimicalele dintr-un câmp din apropiere. Că au murit în raza de acțiune a fost pura coincidență.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus