Duminică,
25.07.2021
Parțial Noros
Acum
25°C

Patru comune din jurul Sibiului n-au mai așteptat după ceilalți. S-a înființat Asociația Zona Metropolitană Sibiu

Patru comune din jurul Sibiului n-au mai așteptat după ceilalți. S-a înființat Asociația Zona Metropolitană Sibiu

Comunele Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică și Roșia au creat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu prin intermediul căreia se dorește crearea unui sistem public de transport și a unui centru SMURD.

Demersurile pentru crearea acestei asociații s-au făcut de la începutul acestui an.

”Noi ne dorim în primul rând, prin această asociere, să rezolvăm una din marile probleme cu care ne confruntăm: transportul în comun. Pentru șelimbăreni, dar și pentru cei care locuiesc în satele aparținătoare, Mohu, Bungard, Veștem, cât și pentru sibienii din celelalte localități din jur e important să existe un mijloc de transport în comun care să facă legătura între aceste comunități și Zona Industrială Vest și municipiul Sibiu. În plus, vrem să ne asociem în vederea susținerii financiare a unui centru pentru situații de urgență, dar putem vorbi și despre alte proiecte”, a declarat primarul Marius Grecu.
În statutul asociației figurează la capitolul obiective, printre altele: Îmbunătățirea infrastructurii regionale/locale de transport, mediu, utilități publice, socială, educațională, poliție locală, patrimoniu cultural; Îmbunătățirea sistemului integrat pentru situații de urgență prin achiziționarea în comun a echipamentelor pentru intervenții în situații de urgență și furnizarea în comun a serviciului public de intervenție în situații de urgență și prevenirea dezastrelor; Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și zonal și dezvoltarea durabilă și promovarea turismului.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Dr B

Acum 2 ani

O alta ocazie ratata...Din pacate doamna Fodor pare ca vrea sa devina o mumie, nu o mai intereseaza Sibiul. O fi bolnava sau doar plafonata? Pacat de sibieni...
Raspunde

wut

Acum 2 ani

fara suparare, primaria municipiului sibiu e de rasu-plansu :) avem nevoie de oameni cu viziune la conducere, altfel ramanem in urma comunelor din zona :D
Raspunde

K.Samuel

Acum 2 ani

Da? S-a facut vreun protest? A iesit cineva sa-si spuna ofurile astea in fata primariei? Daca nu depasim conditia de comentatori online, n-o sa se schimbe nimic
Raspunde

sibian

Acum 2 ani

chiar daca nu pot face foarte multe, cei 4 bravi primari, i-au dat totuși o lovitura de imagine babei pensionate fodor (pleonasm intentionat) care nu face nimic, nici macar sa aduca la masa si in consens cativa primari.
Raspunde

Jazz

Acum 2 ani

Felicitari ! Inceputul e facut, asteptam concretizarea ideilor.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

1. Trebuie extins intravilanul Sibiului cum s-a procedat de secole înglobând comune devenite limitrofe : Gusterita ( Hammerdorf ) , Turnisor ( Neppendorf ) , Lupi ( altfel rămânea la dimensiunea Pieții Huet ...) 2.Tralizarea Zonei Metropolitane extinse .
Raspunde

Iacob

Acum 2 ani

Se pare că nu stăpâniți bine noțiunea de împărțire administrativă. Ce au in comun cele patru primarii cu Primăria Sibiu. Doar faptul că sunt în același județ. Primărița Fodor e doar pe localitatea Sibiu nu și pe judetul Sibiu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

bere gratis

Acum 2 ani

Hei! Dar de ce o criticati atat pe saraca fosila? E sasaoaica, urmasa lui Iohanis, etc... eu zic sa o votati din nou! :))))))))))))
Raspunde

TiTi

Acum 2 ani

oltean !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

/////

Acum 2 ani

Exact! E mostenitoarea spirituala a dlui Johannis!
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

Teoria fără practică este doar o poveste .Cu sau fără Sibiu , tot ce se spune în acest articol este o poveste (în general primarii spun multe poveşti).
Raspunde

rosu

Acum 2 ani

Normal ar fi sa se cheme "Satele Unite", nu "Zona Metropolitana".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus