Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
18°C

TBS oferă două spectacole memorabile de balet clasic, în luna iulie

TBS oferă două spectacole memorabile de balet clasic, în luna iulie

Casa de Cultură a Municipiului  și Teatrul de Balet Sibiu invită iubitorii dansului clasic să (re)vadă la începutul lunii iulie, două spectacole cu mare succes la public: „Tribut Ceaikovskiˮ și „Class Concertˮ.

„Tribut Ceaikovskiˮ—omagiu adus marelui compozitor rus

Spectacolul „Tribut Ceaikovskiˮ va fi prezentat sâmbătă, 6 iulie 2019, pe scena Sălii Thalia, de la ora 19:00. El este un omagiu adus marelui compozitor rus, creatorul nemuritoarelor balete „Lacul lebedelorˮ, „Frumoasa din pădurea adormităˮ sau „Spărgătorul de nuciˮ, dar și a numeroase simfonii, concerte, opere și compoziții muzicale de cameră. Prin realizarea sa coregrafică de la Teatrul de Balet Sibiu, Vittorio Galloro aduce în atenția publicului lucrări mai puțin cunoscute din repertoriul ceaikovskian, propunând un spectacol în două părți. Partea I este alcătuită din două tablouri, ce au la bază concertul pentru pian nr. 2 in sol major op.44, respectiv concertul pentru pian nr.1. Muzica lui Ceaikovski se revarsă plină de forță și emoție, într-o armonie perfectă cu eleganța mișcării belerinilor. În acestă parte, prin imaginația sa creatoare, coregraful italian Vittorio Galloro îi readuce pe scenă pe însuși Ceaikovski și muza sa.

Partea a II-a provoacă spectatorii să își imagineze partiturile marelui compozitor prin prisma culorilor. Astfel, roșul ar simboliza pasiunea, verdele— virtuozitatea, galbenul— inspiratia, iar argintiul— frumusetea absolută.

afis Tribut Ceaikovski+Class Concert

„Exercițiu de solidaritate”, de Andreea Tănăsescu— prezentare volum

Înainte de începerea spectacolului „Tribut Ceaikovskiˮ, pe 6 iulie, de la ora ora 17:30, în foaierul Salii Thalia, va avea loc prezentarea cărții „Exercițiu de solidaritate”, de Andreea Tănăsescu, apărută la Editura Tritonic. Volumul cuprinde patru piese de teatru, scrise într-o notă comico-sarcastică, ce frizează absurdul, atât datorită personalității personajelor, cât și datorită situațiilor nefirești în care acestea sunt puse. Replicile sunt alerte, textul este plin de aluzii fine la realitatea contemporană. Temele principale sunt manipularea omului de către om sau de către sistem, emigrația, abuzul moral sau fizic, alienarea socială, încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. Actorii Arina Ioana Trif  și Vlad Robaș vor realiza o lectură a câtorva fragmente din volum.

Andreea Tănăsescu este lector univ. dr. la U.N.A.T.C. (Universitatea Națională de Teatru şi Film, Bucureşti), coregraf, manager de proiecte culturale, director al Asociației “A&A Associated Artist”. Este licențiată în coregrafie la Universitea de Teatru şi Film, Bucureşti, deține un masterat în Artele Spectacolului la Universitatea „Paris 8-Vincennes Saint-Denis” din Franţa și un doctorat în muzică (2007) la aceeași universitate. A finalizat de asemenea studii postdoctorale în cadrul Universității Naționale de Muzică, București. A fost evaluator al operelor de artă la Centrul Pompidou, Paris, a publicat numeroase articole și volume având ca temă muzica și dansul. A colaborat în calitate de coregraf cu numeroase instituţii culturale din țară și din afară, primind de asemenea numeroase premii.

 volum Exercitiu-de-solidaritate COPERTA

„Class Concertˮ— o perspectivă inedită asupra pregătirii zilnice a belerinilor în sala de dans

„Class Concertˮ reprezintă o inițiativă care de câțiva ani încoace permite publicului să pătrundă în culisele lumii dansului, să descopere ce studii fac balerinii zi de zi înainte de a începe repetițiile propriu-zise pentru un spectacol. Ghizi în această călătorie fascinantă vor fi coregrafii Aleisha Gardner și Mihai Babuşka. Muzica interpretată live de pianista Monica Florescu va conferi o notă de distincție spectacolului. Evenimentul va avea loc duminică, 7 iulie 2019, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

Class Concert -foto 1

Biletele pentru ambele spectacole se pot achiziționa de pe site-ul kompostor.ro sau de la sediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu— Parcul Tineretului nr 1. Program luni-joi 09.00-16.00 sau vineri 09.00-13.30.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus