Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sibiul în topul celor mai mari salarii. Ce se caută pe piață

Sibiul în topul celor mai mari salarii. Ce se caută pe piață

Compania Syndex a realizat un top a celor mai bine salarizate orașe din țară, iar printre premiante se află și orașul Sibiu cu un salariu mediu de 2.676 de lei. Bucureștiul are cel mai mare salariu net lunar, 3.648 de lei și este urmat de Cluj cu 3.115 de lei.

Potrivit unui studiu privind piața muncii realizat în 2018 de Syndex, experți în serviciul salarizării, Bucureștiul este în top cu un salariu mediu net lunar de 3.684 de lei, urmat de Cluj cu 3.115 lei. Cu toate acestea capitala a înregistrat o rată de creștere mai mică decât județele Sibiu, Cluj, Brașov sau Timiș. Dacă se menține creșterea și diferențele în următorii cinci ani Clujul ar putea depăși Bucureștiul din punct de vedere al salarizării. Salariile peste 2.600 de lei sunt în Sibiu cu 2.676 de lei, Iași (2.650), Brașov (2.680), Timiș (2.945) și Ilfov (2.913).

Regiunile cu salarii reduse (sud, sud-est și nod-est, chiar și unele județe din sud-vest) înregistrează rate de creștere salarială mai mici decât  județele unde salariile sunt deja mult peste medie. Vrancea este singurul județ unde salariul mediu este sub 2.000 de lei.

În industria alimentară este unul dintre cele mai căutate sectoare de pe piața din Sibiu. Spre exemplu Urban Brewery angajează inginer în industria alimentară, job care implică organizarea fluxului de producție, ajustează procesele tehnologie, participă la târguri de specialitate și urmărește parametri cantitativi și calitativi.

Expertarom Food Ingredients, angajează preparatori de înghețată, avantajele acestui serviciu include un salariu motivant, tichete de masă, ore suplimentare plătite, decontare de transport și condiții de muncă bune. De asemenea, Hotel Hohe Rinne angajează bucătari și ajutori de bucătar, recepționer și cameristă. Acesta este un hotel situat la cota 1448 în Păltiniș, dispune de 88 de camere cu vedere spre Munții Cindrel.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Ghealu’ Feleacului

Acum 4 ani

Clujul , orașul ultramegasupraevaluat, din toate punctele de vedere!! Tot un oraș plin de țărani va rămâne, iar legat de salarii, nu chiar așa, raportat la puterea de cumpărare, sunt sub alte orașe. In Cluj totul e scump pt ca așa e trensul, nu pentru ca face...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus