Vineri,
22.01.2021
Innorat
Acum
-2°C

Terapii în DAR pentru 28 de copii cu dizabilități

Terapii în DAR pentru 28 de copii cu dizabilități

28 de copii cu diferite dizabilități ce fac parte din asociația Dorință, Ajutor, Recuperare DAR pentru copii și tineri cu dizabilități Sibiu au beneficiat în ultimele luni de o altfel de terapie, prin intermediul unui proiect organizat de asociație și sprijinit de autoritățile locale prin Agenda Comunității. Micuții au participat la sesiuni de terapie prin înot, o metodă cunoscută prin care se reabilitează corpul uman. Presiunea hidrostatică care înconjoară copilul în apă are un efect de calmare și un rol senzorial. Diferența dintre terapia acvatică și altă terapie fizică tradițională, este faptul că apa oferă o flotabilitate care permite realizarea exercițiilor aerobe și anaerobe în mod eficient și în condiții de siguranță. În apă, efortul muscular este mai puțin obositor, având chiar un efect tonifiant. „ Am îmbinat utilul cu plăcutul, încercând să venim în sprijinul celor 28 de copii beneficiari direcți ai Asociației, dar și a altor copii cu dizabilități, beneficiari indirecți în proiectul nostru. Suntem fericiți atunci când ne vedem copiii veseli, înotând, știind că apa neutralizează efectele gravitației ajutând-ui să se miște cu mai puțin efort, cântând și dansând pe muzică, folosind instrumentele muzicale fiecare în ritmul lui, în funcție de diagnostic: autism, tetrapareză spastică, paralizie cerebrală, sindrom Down, epilepsie, miopie, microcefalie sau alte forme de dizabilitate”, spun reprezentanții Asociației DAR. Apoi, copiii au participat la 4 ședințe de terapie prin muzică și la ședințe individuale de logopedie. „ Viata acestor copii este o continua terapie, altfel ei stagneaza sau chiar regreseaza. De aceea, noi părinții dorim să le oferim și puțină bucurie în încercarea de a nu privi terapia doar ca o obligativitate ci și ca o plăcere. Orice terapie încercată poate aduce un progres cât de mic copilului și, bineînțeles, o recuperare mai bună”, mai spun reprezentanții Asociației.

Asociatia DAR - 24.06.19 - Meloterapie - 495

Asociația D.A.R. Dorință, Ajutor, Recuperare pentru Copii și Tineri cu Dizabilitati, multumește Primăriei și Consiliului Județean Sibiu pentru sprijinul acordat și în acest an prin cofinanțarea proiectului "Alt fel de terapii în DAR pentru copii speciali, ediția a IV-a. Proiectul are loc în lunile iunie și iulie continuând cu terapiile de relaxare: meloterapia, înotul, dar și logopedia.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus