Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Al doilea sibian ”aproape” în cursa pentru Președinția României: ”ca energie, suntem Star Trek-ul României”

Al doilea sibian ”aproape” în cursa pentru Președinția României: ”ca energie, suntem Star Trek-ul României”

Președintele USR, Dan Barna, deputat de Sibiu, a fost ales drept candidatul USR pentru Președinția României, în cadrul congresului care a avut loc sâmbătă. Parte a alianței cu PLUS, USR mai așteaptă acum votul din formațiunea condusă de Dacian Cioloș pentru a negocia candidatul final care va intra în cursa de la Cotroceni alături de fostul primar al Sibiului, Klaus Iohannis.

Din cele 492 de voturi exprimate în cadrul Congresului USR care a avut loc în Capitală, 324 au mers către Dan Barna pentru a fi candidatul formațiunii înființată în urmă cu trei ani pentru Cotroceni. Dintre ceilalți contracandidați din interiorul USR pentru candidatura la Președinție, cele mai multe voturi au mers către Mihai Goţiu (134 de voturi), Dumitru Stanca (cinci voturi) și Dragoş Dinulescu (trei voturi).

USR este parte a Alianței 2020, în care se mai află și PLUS, formațiune care își va decide candidatul pentru Președinție în cel mult două săptămâni, după cum a anunțat Dacian Cioloș, președintele PLUS. Ulterior, între cele două formațiuni vor avea loc negocieri pentru stabilirea candidatului Alianței pentru postul ocupat în prezent de Klaus Iohannis.

”E un rezultat care cumva confirmă eforturile de doi ani de când conduc acest partid de a ne dezvolta, de a creşte, ceea ce România are atât de multă nevoie, un partid nou, un partid proaspăt care să aducă societatea activă şi modernă în spectrul politic pentru a putea să mergem mai departe spre Europa”, Dan Barna

În cadrul unui congres care a început pe melodia genericului serialului Game of Thrones, discursurile candidaților USR au făcut tot felul de aluzii la lumea filmelor celebre. Dan Barna, spre exemplu, a amintit și despre Matrix, dar și despre Star Trek. „După toate lucrurile pe care am reușit să le facem împreună în ultimii trei ani, sunt sigur că avem o șansă reală ca USR PLUS să dea Președintele. Și știu că aveți curajul să intrăm în această competiție. Știu că avem voința să mergem până la capăt pe acest drum. Suntem Games of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României. Vă cer doar să aveți încredere în mine că vă pot reprezenta cu succes și în calitate de candidat la Președinția României”, a spus Dan Barna, citat de Mediafax. Iar la Matrix a ajuns atunci când a vorbit despre ieșirea sa din viața privată, de antreprenor, și intrarea în cea publică, ca secretar de stat în guvernul condus timp de un an de Dacian Cioloș. „După jumătate de an în acest guvern tehnocrat mi-am dat seama că nu mă mai pot întoarce la viața mea dinainte. Cred că știți cu toții secvența aceea din Matrix, în care în partea aceea de început Neo primește două pastile, una roșie și una albastră, și i se spune «dacă iei pastila roșie te vei întoarce la viața ta obișnuită și vei vedea lucrurile așa cum le vedeai dintotdeauna. Dacă vei lua pastila albastră vei vedea realitatea așa cum este ea». La fel a fost și pentru mine. Am acceptat acea provocare și am intrat în USR. În 2016 am devenit deputat de Sibiu în Camera Deputaților, iar în 2017 voi m-ați ales președintele partidului. De atunci și până astăzi am crescut”, a mai spus Dan Barna, potrivit sursei citate.

În vârstă de 44 de ani, Dan Barna este expert în fonduri europene. În mai 2016 a fost cooptat de către Dacian Cioloș pentru a deveni secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, poziție la care a renunțat în septembrie 2016, când a decis să intre în cursa pentru Camera Deputaților din partea USR. A fost ales deputat în decembrie 2016 și este vicepreședinte al Comisiei pentru Politică Externă și membru al Comisiei pentru Afaceri Europene. Din octombrie 2017 este președinte al USR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Sibian

Acum 3 ani

Deja-vu hipsterii USR pasează drumul PSD-ului la câștigarea alegerilor. Neica nimeni se vrea prezident acum.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

orecare

Acum 3 ani

Pentru romania un "sibian" hitlerist este suficient. Un alt "sibian" care se crede "galactic" este deja prea mult sa se joace cu viata noastra
Raspunde

Sf.Gheorghe

Acum 3 ani

mai plimba ursul la vale tantaloule
Raspunde

///

Acum 3 ani

Care dintre ei este klingnonianul? Klaus sau Dan?
Raspunde

2cents

Acum 3 ani

Domnul Barna fie ne crede pe toti niste spalati pe creier cu cultura facuta din seriale si filme, fie are el insusi o cultura izvorata din aceste surse...
Raspunde

Ileana g

Acum 3 ani

Cum adică sunteți game of thrones că viziune? Aia mor toți...wtf?
Raspunde

gogu

Acum 3 ani

Lauda-ma gura, ca ti-oi de de mancare....
Raspunde

Cititescu

Acum 3 ani

A aparut din neant si a devenit o sperietoare pentru ceilalti candidati la marele ciolan! ALDE s-a pornit sa-l defaimeze desi "oferta" lor nu e cu nimic mai buna. Pentru binele Romaniei speram totusi sa apara si un candidat de incredere, dincolo de orice suspiciune ca ar fi manipulat de forte oculte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus