Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Căutare de talente în sate și comune: Fotbalul sibian are viitor

Căutare de talente în sate și comune: Fotbalul sibian are viitor

”Juniorul Talentat” este un proiect sportiv ce a luat naștere anul acesta în luna ianuarie și își propunea, pentru început, să găsească tinerii talentați și practicanți de fotbal din Sibiu.

Scopul proiectului este ca acești copii să dea o probă la un club mare din România și de ce nu, să rămână la una dintre academiile de fotbal. Tinerii din localitățile mici și de la sate au fost cei vizați de acest proiect pentru a le oferi și lor o șansă să fie observați de cluburile din țară.

,,Proiectul a început să prindă bine între cluburile mici și prima colaborare am făcut-o cu clubul din Avrig - Cs Viitorul, condus de domnul Gavrilă Radu. Cu această echipă întărită de copii selectați de noi din diferite localități cum ar fi Tălmaciu, Săliște sau Gura Râului, am reușit performanța de a juca meciuri tari cu echipe de top cum ar fi Sepsi, Gaz Metan Mediaș, Viitorul Cluj sau CFR Cluj'', a spus Laurențiu Preda, organizator, despre parcursul copiilor în cadrul acestei inițiative.
JT 1

După cum erau și așteptările inițiatorilor proiectului, investiția în acești copii a dat roade. Chiar dacă au obiective majore, aceștia se bucură de fiecare victorie pe care o obțin până la premiul cel mare. Dorința lor este cea de a câștiga turneul de la Cluj, organizat de CFR, dar în același timp dovedesc la fiecare pas cât sunt de talentați, dovadă fiind și victoria împotriva clubului gazdă.

,,Cred că în inima copiilor a rămas victoria categorica împotriva clubului CFR Cluj cu scorul de 5 - 1'', a completat Preda Laurențiu, organizator al proiectului ,,Juniorul Talentat''.
De atunci copiii au început să ia diferite drumuri prin țară la echipe de top din prima ligă: ,,Roadele muncii noastre au prins contur în luna mai când CFR Cluj l-a selectat pe Stoia Alexandru, jucătorul lui Cs Viitorul Avrig, să participe alături de ei la un turneu puternic'', a adăugat acesta. Alex iese vicecampion pierzând în finala cu Mtk Budapesta, dar câștigă admirația conducerii clujene, care îl invită la încă un turneu puternic pe care de data aceasta îl câștigă.

JT3

În luna iunie, Juniorul Talentat ajunge și la Academia Hagi cu trei copii pentru a susține probe.. Copii au fost selectați de la clubul Cs Sion și s-au descurcat remarcabil pe o căldură insuportabilă. Alex Coarfă, Raul Marin și Bogdan Topîrcean sunt cei trei norocoși care au rămas impresionati de ce au văzut la clubul constănțean după ce au participat la antrenamentele lor.

Proiectul acesta vrea să se implice și mai mult în viața sportivă a Sibiului și începând cu data de 15 septembrie lansează proiectul "Juniorii sibienii au talent". Acest proiect se adresează copiilor de orice vârstă ce nu sunt legitimați încă la un club, dar ,,joacă fotbal la cea mai importantă academie a copilăriei: Academia curtea școlii''. Înițiatorii au planuri mărețe, având deja niște principii bine definite: ,,Prin acest proiect sperăm să-i scoatem de la tablete, telefoane și să le dăm șansa de a face sport într un mod organizat.. Toți școlarii vor lua parte la o acțiune de selecție, iar noi vom invita toate cluburile din județ pentru a selecta copii. În plus, un reprezentant FRF va supraveghea întreaga noastră acțiune''.

JT2

Organizatorii ,,Juniorul Talentat'' au și un mesaj pentru sibieni, pentru a-i asigura pe aceștia că nu vor să rateze nici un potențial campion: ,,Județul Sibiu nu duce lipsă de talente și chiar dacă ești din Tălmaciu, Șura Mare, Ocna, Gura Râului, Slimnic, Săliște, Loamnes, Copșa, Veștem sau Avrig, în noul sezon cu siguranță noi vă vom vedea''.
JT4

JT7

JT5

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus