Marţi,
26.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Chilieni în Sibiu: „Îmi place totul în oraș iar mămăliga este genială”

Chilieni în Sibiu: „Îmi place totul în oraș iar mămăliga este genială”

Trupa „La Chakra Banda” din Chile a ajuns în Sibiu săptămâna trecută și s-au îndrăgostit iremediabil de mămăliga românească. Călătoresc cântând pe stradă și prin barurile fiecărui oraș în care îi poarte picioarele, se bucură de fiecare moment.

Trupa „La Chakra Banda” s-a fondat în anul 2016 dintr-un grup de prieteni pasionați de muzică în Chile. Membri ei sunt Marcelo Aravena – flaut, charango, percuție și voce principală, Filipe Marchant – bas electric, contrabas și voce, Cesar Mario – ghitară și voce, Cristian Novoa – tobă, percuție și voce.  Este greu de definit genul de muzică cu care trupa „La Chakra Banda” umple străzile, este un mix divers de genuri pe care membri trupei le simt aproape de sufletul lor. „De exemplu noi luăm genul de muzică Cumbia din Columbia și îl mixăm cu Salsa, poate și cu muzica Rock sau Bossa-nova. Pentru noi este foarte important modul în care mixăm muzica. Ne învârtim în jurul muzicii americane”, spune Cristian Novoa, percuționistul trupei.

La-Chakra-Banda-2

Anul acesta băieții au plecat din țara de proveniență, au renunțat la viața lor de zi cu zi pentru a concerta pe străzile europene.  „Călătorim în jurul Europei, în principiu în jurul Balcanilor, ne alegem orașele în care cântăm după cum ne duc picioarele. Am avut un concert în Bulgaria de unde am ajuns în București, Vama Veche iar acum am ajuns în Sibiu, urmează o deplasare în Cluj. Pentru noi, România a fost pasul următor logic”, explică Cristian.

La-Chakra-Banda-3

Cristian Novoa a ajuns în Europa pentru prima dată împreună cu familia lui, a locuit în Spania opt ani iar apoi s-a întors în Chile. „I-am întrebat pe băieți dacă nu vor cumva să facem un turneu în Europa și au fost toți de acord. Eu am studiat psihologia dar am renunțat la facultate pentru muzică, așa că eu nu aveam un serviciu stabil. Băieții au fost nevoiți să renunțe totuși la serviciile lor, mai e un psiholog în trupă iar restul sunt oameni de știință, nu știu să explic exact ce lucrau. Poate sunt o influență rea din punctul acesta de vedere”, spune amuzat chilianul.

„La Chakra Banda” călătoresc cu autocarul, mașina, trenuri și avioane pentru a ajunge în fiecare nouă locație de concert, străzile unui oraș. Au fost nevoiți să se descurce și cu autostopul dar pe lângă bagaje au instrumente și amplificatoare ceea ce complică situația.

„Mergem într-un oraș și cântăm pe stradă sau în baruri, înainte să ajungem într-o nouă locație încercăm să ne pregătim un bar sau două. Pentru noi nu este scump să călătorești așa. Nu suntem interesați de hoteluri sau mașini scumpe, ne bucurăm pe drum de ceea ce găsim. Pe lângă asta am avut noroc să întâlnim  oamenii care ne-au ajutat, câteodată ne-au chemat să stăm la ei acasă câteva zile sau ne invită la masă. Ne-am făcut prieteni și asta ne-a ajutat mult”, explică toboșarul Novoa.
De o săptămână au ajuns în Sibiu, unde datorită legii stufoase nu au avut ocazia de a cânta pe stradă, s-au limitat la patru pereți dintr-o sală de repetiție din oraș. Duminică, 18 august, au avut un concert în Imeprium Live. Înainte de începerea evenimentului au ieșit pe stradă pentru a semnala petrecea pe ritmuri latine care avea să urmeze.
„Îmi place totul în Sibiu, oameni frumoși, prietenoși și de treabă. Iar orașul este superb, magnific, acest aer încărcat de istorie mă face să mă simt bine. Este multă magie pe stradă, vrăji și vrăjitoare. Atmosfera este foarte relaxată și sunt atât de mulți oamenii care fac lucruri interesante, poți merge la concerte sau piese de teatru aproape în fiecare zi. Îmi place mâncarea în Sibiu, am mâncat mămăligă și este foarte bună, mai ales cu puține legume și carne. Genial! E foarte bună mâncarea în oraș, în general”, conchide Cristian.
La-Chakra-Banda-4

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

///l

Acum 1 an

Normal ca le place mamaliga, doar de la ei a fost adus porumbul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus