Luni,
06.12.2021
Partial Noros
Acum
6°C

Câte ”rable” abandonate prin parcările Sibiului a ridicat primăria?

Câte ”rable” abandonate prin parcările Sibiului a ridicat primăria?

Dacă toate mașinile abandonate prin parcările Sibiului ar fi ridicate în acest moment, orașul ar câștiga aproape 400 de locuri de parcare.

Primăria Sibiu a anunțat marți că va continua acțiunea de eliberare a domeniului public de autovehiculele abandonate în locuri de parcare, pe terenuri virane sau chiar pe spații verzi. Legislația prevede proceduri de durată în cazul acestor autovehicule care includ identificarea și somarea proprietarului, demersurile pentru intrarea în proprietatea municipiului, expertizarea în vederea valorificării și vânzarea acestor autovehicule abandonate ca fier vechi.

În 2019, în urma controalelor inspectorilor serviciului abilitat sau ca urmare a sesizărilor din partea cetățenilor, au fost identificate ca fiind abandonate pe domeniul public un număr de 382 de autovehicule. Din acestea:

  • 183 de autovehicule au fost ridicate de proprietarii lor, în urma somațiilor emise de Serviciul de Administrare a Domeniului Public, conform procedurii specificate de legislație
  • 46 de autovehicule au fost ridicate din teren de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public și au fost depozitate până la finalizarea procedurilor de trecere în proprietatea municipiului Sibiu, având în vedere că proprietarii lor nu le-au revendicat în urma somațiilor emise. În cazul acestora se va parcurge procedura legală pentru intrarea în proprietatea municipiului, vor fi expertizate pentru stabilirea valorii lor și apoi vor fi vândute ca fier vechi
  • 25 de autovehicule urmează sa fie ridicate de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public, având în vedere că s-a parcurs etapa de somare a proprietarilor și s-a emis dispoziția primarului privind ridicarea
  • restul de 128 de autovehicule sunt in diferite etape de lucru: identificarea proprietarilor, emiterea unui anunț în presă în cazul autovehiculelor fără stăpân, verificarea în teren în urma comunicării celei de-a doua somații la domiciliu, întocmirea documentației pentru declararea acestor autovehicule ca abandonate sau fără stăpân și în vederea ridicării acestora din teren.
În 2019, după parcurgerea pașilor legali, serviciul care gestionează această acțiune a valorificat 18 autovehicule care au fost ridicate din teren în 2018 și se aflau în depozitare.

autovehicul abandonat

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Rablu

Acum 2 ani

"Inspectorii" sau cum se numesc acei indivizi care se plimba prin parcari lipesc somatii pe masini care au tot dreptul sa fie la un loc cu alte masini, adica au numere de inmatriculare, impozite platite si asigurarea la zi. Credeti ca verifica domnii de la primarie ceva? Dupa numar poti verifica tot. Ii doare undeva, ei fac evaluare ochiometrica. Daca masina nu le place lor primeste somatie. Daca te duci la primarie ti se recomanda calduros sa mai muti masina din loc ca sa vada "inspectorii" cand vin din nou ca se circula cu ea. Imi vine sa vomit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus