Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primăria Sibiu pregătește o nouă ediție a programului de bugetare participativă

Primăria Sibiu pregătește o nouă ediție a programului de bugetare participativă

Pe ordinea de zi a Consiliului Local din această lună se va afla regulamentul pentru cea de-a doua ediție a programului de bugetare participativă.

“Peste 150 de sibieni au depus proiecte în ediția anterioară și s-au înregistrat mai mult de 8.000 de voturi pentru proiectele depuse. Îmi doresc să se implice și mai mulți cetățeni în ediția a doua, pe care o propun Consiliului Local. Bugetarea participativă este cel mai complet și mai amplu mod de a-i implica pe sibieni în administrarea orașului lor și sper să primim proiecte fezabile și cu impact pozitiv pentru oraș, pe care le vom implementa începând cu 2020“, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Programul se va desfășura pe aceeași platformă : https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/, după crearea unui cont nominal. Pentru cei care nu utilizează mijloacele electronice, rămâne valabilă și varianta de a depune și proiecte în scris la Centrul de Informații pentru Cetățeni, pe formulare tipizate.

La fel ca în ediția precedentă, proiectele se vor depune pe șase categorii :

1. Alei, trotuare și zone pietonale 2. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației 3. Spații verzi și locuri de joacă 4. Amenajare spații publice (ex : mobilier stradal, etc) 5. Educație 6. Smart City

Calendarul propus de desfășurare:

• depunerea proiectelor : 1-22 septembrie • analiza proiectelor : 23 septembrie – 20 octombrie • prima etapă de vot : 21 – 30 octombrie • validare vot : 5 noiembrie • a doua etapă de vot : 6-16 noiembrie • validare vot : 20 noiembrie • afișare rezultate finale : 29 noiembrie

Dacă acest proiect este aprobat de Consiliul Local, Primăria Sibiu va publica pe platformă regulamentul programului, împreună cu alte informații utile pentru cetățenii care doresc să se implice. Reamintim că în ediția precedentă au fost selectate nouă proiecte a căror implementare a început anul acesta, aflându-se în diverse etape de realizare. Primăria Sibiu va comunica pe tema acestora pe măsură ce se concretizează.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

contedeluna

Acum 4 ani

Super! Dar cat % din proiectele declarate castigatoare anul trecut au fost implementate? Cumva 0%,,,?
Raspunde

Marius

Acum 4 ani

Ar fi frumos sa vedem pe https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/ care este starea proiectelor castigatoare anul trecut.
Raspunde

baba cloanta

Acum 4 ani

Asta cu proiectele e praf in ochi. asa e si cu aplicatia Sibiu City. La toate sesizarile primesti raspuns ca se va rezolva., candva. Probabil nu in mandatul lor. Dezamagitor de-a dreptul.
Raspunde

Relu Miclaus

Acum 4 ani

Noi, sibienii, vrem ca primaria sa instituie obligatia construirii la fiecare restaurant a fantanilor cu mustar pentru indragitii mititei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus