Sâmbătă,
17.04.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Trif: PSD a luat măsuri concrete pentru creșterea economică. PNL vine doar cu tăieri de salarii și pensii,  USR, doar cu înjurături, sloganuri și acuze

Trif: PSD a luat măsuri concrete pentru creșterea economică. PNL vine doar cu tăieri de salarii și pensii,  USR, doar cu înjurături, sloganuri și acuze

Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, a reacționat la solicitarea liberalului Florin Câțu de a se tăia voucherele de vacanță pentru bugetari. ”Mai nou, domnul Câțu e deranjat și de voucherele de vacanță oferite românilor pentru a-și petrece vacanțele în România. Ieri, domnul Câțu a declarat public că „trebuie să dispară voucherele de vacanță”. PNL continuă politica PDL-ului de tăiere a veniturilor românilor și nu întâmplător actualul PNL este alcătuit în mare majoritate de foști PDL-iști. Cu siguranță, românii nu i-au uitat pe Turcan, Blaga, Boc și mulți, alții care au tăiat salarii și pensii fără nicio remușcare, în timp ce camarila lor prăduia banii statului. Dacă pe vremea PDL/PNL sectorul turistic din România plătea cele mai mari taxe și impozite din Europa, de exemplu TVA de 24%, acum în România, oamenii de afaceri din turism au cele mai mici taxe și impozite raportate la cele din UE, inclusiv TVA de 5%. Iar aceste lucruri nu le spunem noi, le spun privații din turism. Am decis ca voucherele de vacanță să fie acordate ca un sprijin direct industriei private din turism. Astfel, voucherele, în valoare de 1450 lei/ beneficiar, care pot fi cheltuite doar în țara noastră au fost principalul motor de relansare a industriei turistice din România, conform studiului făcut de federațiile și asociațiile de turism din România”, susține Trif într-un comunicat de presă.

Conform datelor raportate la Ministerul Turismului, citate de Trif, se arată o creștere a numărului de cereri pentru autorizarea unităților de cazare din 2017 până astăzi. Δn plus, trebuie să ținem cont de faptul că odată cu acordarea voucherelor mai mulți români își petrec vacanțele în România, iar cheltuielile suplimentare pe care aceștia le fac se adaugă la banii care ajung tot în economia țării. Măsura acordării voucherelor de vacanță a avut mai multe ținte: Sprijinirea cu bani a industriei turistice din România, având în vedere faptul că voucherele pot fi utilizate doar pe teritoriul țării noastre; Banii suplimentari cheltuiți într-un concediu/vacanță (pornind de la combustibilul utilizat pentru mașini, și alte cumpărături) dar și comenzile mai mari făcute către diferiți furnizori de hotelieri și proprietarii de restaurante, datorate unui număr crescut de turiști, stimulează celelalte ramuri ale economiei din România; Măsura a avut un caracter social, pentru că un număr foarte mare de români au reușit să-și facă vacantele/concediile în țara noastră. Au fost mulți români care au putut să-și petreacă concediile pentru prima dată în destinații turistice precum litoralul Mării Negre, Delta Dunării etc.; Scoaterea la lumină a industriei turistice care funcționa la negru. În 2018 cererile pentru clasificarea unităților de cazare turistică au crescut cu 60% față de 2017, iar în primul semestru al anului 2019 cererile de clasificare au crescut cu 35%, raportat la aceeași perioadă a anului 2018; Am creat posibilitatea mediului privat de acordare a voucerelor de vacanță prin scutirea de taxe și impozite a acestora. Anul acesta voucherele de vacanță acordate de mediul privat au crescut semnificativ față de anul 2018”, susține Trif.

În opinia liderului social democrat, până acum PSD a luat măsuri concrete pentru creșterea economică. ”PNL, prin Iohannis, Orban, Câțu, Turcan și alți indivizi vine în fața românilor doar cu tăieri de salarii și pensii. USR, prin Barna și oamenii lui se prezintă în fața românilor doar cu înjurături, sloganuri și acuze care, în lipsa unui program de guvernare și a unor măsuri concrete, o să ducă în final tot la tăieri ale veniturilor românilor. Aceasta este diferența dintre PSD, care înseamnă creștere economică și creșteri de venituri pentru populație, și PNL și USR, care înseamnă tăieri de salarii și pensii”, a mai scris Trif.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Cosmin

Acum 1 an

La primăria Copșa Mică nu se dau tichetele de vacanță de 2 ani de când au început să se dea
Raspunde

Gilu

Acum 1 an

PRIMARUL AVEA OBLIGATIA SA LE DEA. PUTETI SA IL DATI IN JUDECATA SAU SA NU IL MAI VOTATI !
Raspunde

psd

Acum 1 an

Bogdănele nici nu știi, cât de mic începi să fii.
Raspunde

adela

Acum 1 an

hai acasá puisor...
Raspunde

nam

Acum 1 an

Baiatul asta chiar nu intelege nimic din ce se intampla in jurul lui. E "bun" pentru politica/ministru.
Raspunde

adevarul

Acum 1 an

Ioan PÎNZAR În discursul politicienilor de azi, redactat în general la nivelul activiștilor din 1950, cu 4 clase primare obligatorii, se folosesc frecvent expresii precum: „ne adresăm românilor”, „românii trebuie să știe”, adică să nu știe cum am furat noi iubita noastră țară. Tovarășul Nicolae Ceaușescu, după formula de început, „stimați tovarăși și pretini” (așa spunea el, pretini, în grai oltenesc), continua cu expresii precum „eroicul nostru popor”, „cetățenii patriei noastre”. N-o să găsiți, în seria de Opere în 36 de volume expresii de genul „românii eroici au depășit planul cincinal”. Sigur că a fost frumos când s-a realizat un plan cincinal în patru ani și jumătate. S-au scris poezii, romane, opere muzicale etc. Dar tovarășul Ceaușescu, deși considerat naționalist, nu era chiar așa. Neamul lui, cu origini turco-tătare, era oricum românizat demult. Dar nu era oltean de-al lui Brâncuși, Bălcescu și Arghezi. Încăpățânarea lui a dus la construirea canalului, drumurilor, metroului, blocurilor, Casei Poporului, la electrificarea căilor ferate etc. Oltenii noștri, o spun ca un cetățean care-i consideră străini de provincia lui, sunt vorbăreți, e adevărat, le place să fie, au fost și sunt șefi, dar în general s-au dovedit mai puțin viteji decât le merge gura. Dacă Ceaușescu era oltean sută la sută, nu făcea nimic în scumpa noastră patrie. Nu construia nimic, îl durea în cot de poporul român, cu toate naționalitățile lui conlocuitoare
Raspunde

S

Acum 1 an

"voucherele de vacanta oferite romanilor". De parca ne da tuturor vouchere, nu doar bugetarilor. Și nici nu as vrea sa mi se dea, folosiți banii la investiții în infrastructura, loazelor.
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 1 an

,,Mai nou domnul Cîțu e ste deranjat de voucherele de vacanță oferite românilor " să-ti fie ruşine nemernicule ,voucherele de vacanță primite de bugetari sunt plătite de cei care produc la privat ,voi ,partid de rahat ce sunteți dacă vă credeți MOŞ CRĂCIUN n-aveți decàt să faceți pomeni electorale din munca voastră .Toată bunăstarea (iluzorie) de care au parte numai bugetarii ,pensionarii şi asistați sociali există pentru că guvernul PSD ALDE direcționează toți banii de la buget către aceste categorii de oameni şi au redus la zero investițiile în sănătate ,transporturi şi ecucație .ŞI dacă ar fi numai atât ,eu sunt foarte curios să aflu ,unde ascunde Teodorovici miliardele de € cu care îndatorează ROMÂNIA în mod regulat.
Raspunde

zzz

Acum 1 an

hopa, au reaparut mistretii si dihorii. e deschis si sezonul?
Raspunde

Oligofrenie Pesedista

Acum 1 an

Incepe "apararea" putregaiurilor natiunii, psd-alde... au planuit cresterea nesustenabila a salariilor, au imprumutat miliarde de euro iar acum urla preventiv la cei ce vor taia .....pensiile speciale si joburile inventate de acesti mizerabili... adica le vor da neamurile si amantele afara. Gretos.. PSD, mizeria sub umana... ciuma rosie e prea putin spus.
Raspunde

Cristal

Acum 1 an

Lasă că nici cu ciuma galbena nu ne e rusine! Psd și pnl aceeași mizerie !
Raspunde

kokos

Acum 1 an

M-am saturat ca bugetarii sa aiba salariile dublate/triplate , sa beneficieze de tot felul de sporuri , prime , vouchere , norme de hrana , pensii speciale etc. din taxele si impozitele platite de mine si de ceilalti care lucreaza in privat.Sper ca cei care vor veni la putere la anul sa faca curatenie printre cei 1.300.000 bugetari , macar 300.000 trebuie dati afara pt. ca in mediul privat e criza de forta de munca.
Raspunde

S

Acum 1 an

@cristal Pot să-ți zic și eu ție ciuma de cristal, la fel cum tocmai ai inventat tu ciuma galbena. Dar nu o sa prindă, pt ca nu-i adevărat. La fel ca termenul de ciuma galbena. În timp ce ciuma roșie a prins. Oare de ce? E retorica întrebarea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus