Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Cifrele Turnul Sfatului în 10 ani: 10 milioane de cititori, 72 milioane de pagini urmărite

Cifrele Turnul Sfatului în 10 ani: 10 milioane de cititori, 72 milioane de pagini urmărite

Turnul Sfatului împlinește astăzi 10 ani. Timp în care am crescut constant. 10 ani am încercat să fim, zi de zi, oglinda Sibiului. Am învățat din greșeli, am ascultat nemulțumirile oamenilor, am privit orașul cum se schimbă pe măsură ce noi îmbătrânim și am scris cu aceeași pasiune despre bune și rele.

Sărbătorim 10 ani tot prin muncă și demarăm astăzi o serie de articole prin care vrem să vă arătăm cât de mult s-a schimbat Sibiul într-o decadă.

Din 23 august 2009 până în 23 august 2019, site-ul Turnul Sfatului a fost accesat de 10,607 milioane de vizitatori unici. În total, articolele publicate aici au fost deschise de 72,896 de milioane de ori. În această perioadă, s-au scris peste 57.000 de articole, la care s-au postat peste 250 de mii de comentarii. Rezultă aici o medie zilnică în acești 10 ani de 15,6 articole pe zi, iar fiecare articol aduce în medie 4,3 comentarii.

Conform datelor furnizate de Google Analytics, cei mai mulți cititori intră pe pagina web căutând diferite informații pe motoarele de căutare on-line (45,13%), însă cele mai folosite cuvinte cheie sunt ”turnul” și ”turnul sfatului”. Direct pe pagina ziarului se intră în proporție de 25%, iar de pe rețelele sociale proporția este de 26%. Restul cititorilor accesează publicația intrând inițial pe articolele preluate de alte publicații on-line.

În luna iulie 2019 s-a înregistrat și cel  mai ridicat trafic. Au intrat în această lună pe www.turnulsfatului.ro 336.086 de cititori unici.

Creșterea audienței în on-line a ziarului a fost progresivă, fiecare an aducând valori de trafic tot mai ridicate. În 2019, până acum, au accesat site-ul 1,63 milioane de cititori unici. În anul 2018 totalul vizitatorilor unici a fost de 2,10 milioane. În primul său an de apariție, Turnul Sfatului a avut 47.446 de cititori unici (perioada 23 august 2009 – 31 decembrie 2009).

Cele mai citite articole

Articolul cu cele mai multe vizualizări din istoria de 10 ani a ziarului este cel cu titlul ”VIDEO: Prima doamnă a României, primită cu "We are the champions" de elevi”. În articol se descrie atmosfera din clasa în care soția președintelui Iohannis era atunci dirigintă la prima oră de după alegerile prezidențiale din 2014. Copiii i-au pregătit acesteia un buchet de flori și au așteptat-o în clasă cu mai multe mesaje notate pe tablă, printre care "Klaus Johannis președinte", "Santa Klaus is coming to Cotroceni" și "Ține minte 3 cuvinte: Klaus Johannis președinte". În momentul în care a intrat în sala de clasă, copiii s-au ridicat în picioare și au început să intoneze imnul României. Elevii au pus, apoi, în boxe, melodia formației Queen, "We are the champions". Articolul a strâns peste 150.000 de vizualizări.

Un articol cu peste 125 de mii de vizualizări este cel intitulat ”Sibiu: Într-o casă a lui Iohannis, IT-iștii lui Soros modifică statele de plată pentru protestatari”. Este vorba de cei aproape 20 de IT-iști de la firme importante de profil din Sibiu care s-au reunit într-un ”hackathon” al cărui scop este acela ca știrile false – precum cea cu titlul de mai sus – să nu se mai distribuie prin intermediul Facebook-ului.

Următorul articol, după numărul de vizualizări este ”Adrian Despot în fața studenților sibieni: Mi-a fost greu să vin astăzi aici, sunt încă foarte afectat…”.  Solistul trupei Vița de Vie le-a vorbit atunci studenților de la Universitatea ”Lucian Blaga” despre succes și viață. Evenimentul a fost programat la numai trei zile după tragedia de la Clubul Colectiv. Acest articol are 89.000 de vizualizări.

8 ani de print

În 23 august 2009 apărea Turnul Sfatului atât în ediție electronică, dar și în ediție tipărită. Pe print, Turnul Sfatului a apărut în fiecare săptămână, timp de opt ani, după care s-a renunțat la această versiune. Ultima apariție a săptămânalului a fost în februarie 2017, iar motivul pentru care s-a renunțat la el a fost de natură financiară: cheltuielile depășeau cu mult banii rezultați din vânzarea lui.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Dracu

Acum 3 ani

La multi ani! Da un mic... Ceva... Nu dati si voi?
Raspunde

Dd

Acum 3 ani

La multi ani frumosi in continuare! Tineti-o tot așa! Va admir activitatea si contributia voastra la dezvoltarea societatii sibiene! !!
Raspunde

Dan

Acum 3 ani

La multi ani,Turnul Sfatului!
Raspunde

Bravo

Acum 3 ani

Felicitari pentru ce faceceti
Raspunde

Ion

Acum 3 ani

In ritmul asta ajungeri la 100 mil unici. Vedeti ca unici nu inseamna oameni diferiti ci doar cookieuri de analytics diferite ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus