Joi,
26.11.2020
Ceata
Acum
-2°C

Centrul de Plasament Orlat se va închide. Planurile de milioane ale autorităților județene pentru copiii fără părinți

26 August 2019 15:47

Centrul de Plasament Orlat se va închide. Planurile de milioane ale autorităților județene pentru copiii fără părinți

Copiii fără părinți din județul Sibiu, instituționalizați în centre de plasament, vor avea case noi și condiții mai bune pentru a se integra în societate. Consiliul Județean este gata să aprobe documentațiile care să permită începerea unui proiect european de anvergură care va duce la închiderea Centrului de Plasament din Orlat și transferarea copiilor de acolo în două instituții noi din municipiul Sibiu.

Este vorba despre proiectul „Creșterea calității vieții copiilor din Centrul de Plasament Orlat și prevenirea separării copilului de familia sa”, care urmează să fie finanțatcu fonduri europene. De fapt, desființarea centrelor de plasament de tip vechi pentru copiii aflați în grija statului este o decizie aprobată prin hotărâre de Guvern în vara acestui an și prevede ca până în anul 2021 copiii să fie transferați în așa-numitele case de tip familial.

Garejele de la Psihiatrie, transformate în case familiale

La ședința CJ Sibiu de pe 29 august se pregătește aprobarea documentațiilor tehnico-economice aferente proiectului, dar și semnarea unui acord, în acest sens, cu Direcția județeană de asistență socială, pentru accesarea banilor europeni. Conform acestor documentații, se propune înființarea a două case de tip familial cu o capacitate de 12 locuri fiecare. Aceasta va fi construită și modernizată în locul construcției existente de pe strada Bagdazar, nr. 12 - este vorba despre transformarea unor garaje ale Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda în locuință de tip duplex pe trei nivele.

De asemenea, un alt centru de zi se propune a fi înființat în incinta Complexului de Servicii „Prichindelul” din Sibiu, de pe strada Bastionului. Acest complex este compus din ti clădiri, iar una dintre ele - pavilionul III - ar urma să fie transformat în centrul de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii, destinat beneficiarilor căsuțelor de tip familial a unui număr de 30 de copii cu părinți din comunitate.

Valoarea întregii investiții este de aproape 1 miion de euro - 4,6 milioane de lei, dintre care peste 3 milioane de lei este pentru proiectul de investiții, numit „Construire a două case de tip familial în vederea închiderii CP Orlat”.

Conform raportului de specialitate elaborat de CJ Sibiu, durata de execuție a acestei investiții este de 18 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

1 comentarii

realistul

Acum 1 an

Acolo e un loc potrivit pt. a creste copiii? Cel mai bun lucru ar fi educatia. Sa le explice cineva, pe intelesul lor, tuturor fr... si fr.... ca daca fac sex , de regula, pot face si copii, copii care trebuie crescuti de cei care i-au facut , nu de stat si mila publica. Am impresia ca sunt mai multi copii abandonati decat pe vremea lui Ceasca , atunci cand nu se vorbea despre contraceptie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus