Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Aproape 7 milioane de euro pentru creșterea securității la Aeroportul din Sibiu

Aproape 7 milioane de euro pentru creșterea securității la Aeroportul din Sibiu

Sistem de detectare a explozibililor, echipament de securitate cu raze X, porți detecție metale, scanere de securitate, dar și un turn de iluminat tractabil etc. se numără printre echipamentele necesare pentru a crește nivelul securității la Aeroportul Internațional Sibiu.

Consiliul Județean Sibiu va aproba, la cererea conducerii Aeroportului Internațional Sibiu, valoarea totală a unui proiect, finanțat în proporție de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională, care prevede creșterea nivelului de securitate și siguranță al pasagerilor. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost pregătit pentru ședința de joi, 29 august.

Valoarea totală a proiectului este de peste 38 de milioane de lei, însă valoarea eligibilă a fost estimată la 32,6 milioane de lei, aproximativ 7 milioane de euro.

Cu acești bani administrația Aeroportului vrea să cumpere o serie de echipamente, împărțite în două categorii: autovehicule (mijloace aeroportuare) - turn de iluminat tractabil, generator tractabil, autospecială PSI 6x6, autoutilitară descarcerare, friction tester, punct de comandă mobil, autoutilitară intervenție, utilaj multifuncțional cu atașamente, utilaj multifuncțional cu cositoare (2 bucăți) și o autospecială Rubber Removel - și echipamente și sisteme de control - sistem de detectare a explozibililor, echipament de securitate cu raze X, dual view, dimensiuni medii, echipament mobil de securitate cu raze X (pe șasiu) pentru controlul de securitate al bagajelor la poziția izolată de parcare, echipament de detectare a urmelor de explozibili (4 bucăți), porți detecție metale pentru controlul de securitate al pasagerilor ultimul standard (3 bucăți) și scanere de securitate (2 bucăți).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Sa va hotarati tati odata

Acum 3 ani

Si plata cu cardul la parcare pe cand?! macar un pos de la piata cibin sa luati ca pana si taranii care nu au canalizare in sat au pos.
Raspunde

Gândiți-vă și la asta!

Acum 3 ani

Extindeți și parcarea pe terenul viran aflat vis a vis de aeroport unde se pot construi câteva sute de noi locuri de parcare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus