Marţi,
02.06.2020
Parțial Noros
Acum
12°C

Gafă după gafă în prima ședință a noului prefect Maria Minea

28 August 2019 14:41

Gafă după gafă în prima ședință a noului prefect Maria Minea

Noul prefect al județului Sibiu, Maria Minea, a condus miercuri dimineață prima ședință de Colegiu Prefectural, la care au participat reprezentanți ai celor mai multe instituții deconcentrate din Sibiu.

Spre deosebire de alți prefecți de până acum, Maria Minea s-a arătat foarte deschisă la dialog și a avut numeroase curiozități legate de materialele prezentate în cadrul colegiului, chiar dacă nu toate se bazează pe o informare prealabilă solidă. Este cazul prezentării privind gradului de pregătire al școlilor în vederea deschiderii noului an școlar.

După ce a ascultat detaliile oferite de inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Emilian Novac, doamna prefect s-a arătat surprinsă că din cele 51 de microbuze școlare existente în județ, cinci nu au toate autorizațiile la zi, conform legii, și nu vor putea transporta copii la școală. Prin urmare, a solicitat inspectorului șef să verifice dacă vina pentru problemele semnalate aparține managerilor școlilor respective, ori primăriilor. Ba chiar a cerut să se vadă dacă unitățile administrativ teritoriale au prins în buget fonduri pentru obținerea avizelor necesare microbuzelor.

minea prefect colegiu

În acest moment a ținut să ia cuvântul șeful agenției sibiene a Autorității Rutiere Române, care i-a explicat doamnei prefect, de două ori, că pentru obținerea autorizațiilor în discuție costurile sunt nule.

”Doamna prefect, nu costă, este zero. Obținerea acestor autorizații, ca să vorbesc simplu, nu costă, este zero lei”, a spus Viorel Grecu, șeful ARR Sibiu. Acesta a mai completat spunând că este vorba mai mult de interes și birocrație.
Și tot pe tema microbuzelor școlare, ulterior reprezentanții presei locale i-au atras atenția doamnei prefect că datele prezentate în cadrul Colegiului Prefectural nu sunt conforme cu realitatea. Spre exemplu, în comuna Axente Sever - despre care se spunea că nu are microbuz pentru transportul elevilor, primarul dă asigurări că are chiar un autobuz și un șofer pregătit, astfel că totul este în ordine.

Prin urmare, autoritățile de la Sibiu nu prea știu ce funcționează și ce nu în județ.

”Toate școlile au mijloace de transport în regulă, informațiile sunt confirmate de directorii acestor unități de învățământ telefonic au cu ce să-și ducă elevii la școală, dar Autoritatea Rutieră mi-a semnalizat acum câteva săptămâni că sunt cinci microbuze în evidențele lor care nu au acte de transport. Pe acestea vi le-am spus. Urmează acum le cer actele să vedem dacă sunt în regulă”, a încercat să dreagă situația inspectorul școlar fel, Emilian Novac.

Prefectul a spus că se va lămuri după ce va merge în teren să vadă cu ochii ei situația exactă.

”Eu am insistat în primul rând pe informațiile domnului inspector șef, după aceea pe intervenția domnului de la Autoritatea Rutieră, și văd că lucrurile nu sunt în regulă. Asta presupunând că autoritățile locale care au aceste unități de învățământ în subordine nu au făcut demersuri pentru a-și cuprinde sume de bani care să fie alocate pentru repararea acestor microbuze. A doua variantă ar fi aceea că directorii de școală, că așa am înțeles eu, trebuiau să facă demersurile necesare pentru a obține aceste autorizații de transport. Deci culpa, vina, este ori în curtea administrațiilor publice, ori a conducerii unităților de învățământ”, a concluzionat noul prefect al Sibiului, Maria Minea.
WhatsApp Image 2019-08-28 at 14.09.47

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

Sf.Gheorghe

Acum 9 luni

ce fain stie sa se joace cu pixul, bravo comunistilor, tot inainte..........
Raspunde

Calin

Acum 9 luni

Nu-mi spune ca te cheama Lanos sau Istvan :) De ce intreb ? Simplu .. pentru ca voi acolo in Harghita sunteti toti PSD-isti
Raspunde

Un sibian

Acum 9 luni

Totusi nu inteleg titlul. Prefectul a actionat corect.
Raspunde

laitmotiv pana la alegeri

Acum 9 luni

Titlu a fost stabilit indiferent de continut. Se numeste "Gafa".
Raspunde

partidul infractorilor retardati

Acum 9 luni

dancila ( d mic ) de Loamnes
Raspunde

Adevarat

Acum 9 luni

Sorasa lu dancila
Raspunde

Calin

Acum 9 luni

dupa gramatica folosita de tine in doar 3 cuvinte pe care le-ai scris , pot spune ca nici tu nu esti departe .
Raspunde

@SIBIAN

Acum 9 luni

Si noi de cine să mai râdem, sau poate vine TRIF PREFECT
Raspunde

Hai sa radem toti

Acum 9 luni

Poți rade de Turcana imaginanduti-o cum ar fugari-o aia din ghetoul Arhitectilor prin cimitir,cu popa in fruntea lor, care o intreaba:"te lepezi de satana?". Si ea sa raspunda"nu pot,ca imi face dosar penal".....Ieri au rămas sărmanii oamenii aceia si fără apa.După ce ca sunt înghesuiți ca vai de ei,mai suferă și de lipsa apei.Apei potabile.Ca aia de ploaie le iasă prin apartamente.
Raspunde

Calin

Acum 9 luni

Poti "rade" pana plesnesti .. pana la urma dansa este prefect si tu tot un cocalar ramai care posteaza la fiecare articol al acestei publicatii :))
Raspunde

SIBIAN

Acum 9 luni

DOAMNA PREFECT MERGETI ACASĂ ȘI NU VĂ MAI PUNEȚI ÎN ASTFEL DE SITUATII DE TOT RASUL, DACĂ NU AR FI DIN PACATE DE PLANS. E O PĂLĂRIE PREA MARE PENTRU DUMNEAVOASTRĂ.
Raspunde

EU

Acum 9 luni

Dar când s-a cacofonit Werner în direct la interviul presei,unde erati,corecți lor? Sau gafele pnliste nu se pun,ca sunt de-ai vostrii,e acceptat,numai celorlalti le scoateți ochii cand greșesc?Asta e una oarecare din multe alte femei cu functii,dar Werner e președinte de tara,înțelegi? Nu e voie sa ceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus