Duminică,
20.06.2021
Innorat
Acum
13°C

Firmele se înghesuie la oferte pentru cel mai important proiect rutier, autostrada Sibiu-Pitești

Firmele se înghesuie la oferte pentru cel mai important proiect rutier, autostrada Sibiu-Pitești

Secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești a primit nu mai puțin de zece oferte. Proiectul de două miliarde de lei, va impune un contract pe o durată de 5 ani, perioada de garanție a lucrărilor fiind tot de cinci ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la un maximum de zece ani, relatează Digi 24.

Autostrada Sibiu-Pitești are în total 123 de kilometri care vor tăia munții, iar valoarea totală se ridică la 3,34 de miliarde de euro, în timp ce secțiunea 4 are 9,86 km și se întinde între Tigveni și Curtea de Argeș.

Autostrada Sibiu-Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Deși autostrada a fost promisă de aproape toate guvernele care s-au perindat pe la Palatul Victoria în ultimii ani, într-un final autoritățile au recunoscut indirect că documentația a fost făcută pe genunchi și că este nevoie de noi studii geotehnice, cel puțin pentru secțiunile 2 și 3, cele mai dificile tronsoane, care se întind pe aproximativ 70 de kilometri în munți.

Studiul de fezabilitate pentru prima autostradă montană a României a fost realizat în urmă cu 10 ani şi aşa a rămas.

Sursa: digi24.ro

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

HOP

Acum 1 an

nu mai dati asemenea stiri ,care nu sint interesante, povesti ,nu-s in stare de nimic amaritii astia !in RO.se intimpla doar pe fituici cite ceva bun !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus