Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Pentru ce merite CJ Sibiu va acorda distincții unor cetățeni germani: donațiile au depășit un milion de euro

Pentru ce merite CJ Sibiu va acorda distincții unor cetățeni germani: donațiile au depășit un milion de euro

Mai multe localități din județul Sibiu au beneficiat în ultimii ani de donații de aproape un milion de euro din partea unei asociații germane și a unui cetățean german. Consiliul Județean Sibiu vrea să acorde distincții cu această ocazie.

Peste un milion de kilometri, aproape 300.000 de litri de motorină, 64 de săptămâni de muncă voluntară în România și donații de aproape un milion de euro - sunt cifrele care i-au determinat pe conducătorii județului să propună acordarea de distincții lui Otto Döhrn și Asociației Patenschaftsverein Hamlesh, Braller, Michelsberg, Siebenbürgen, Rumänien e. V. (Asociația de colaborare cu localitățile Amnaș, Bruiu și Cisnădioara). Propunerea va fi pusă la vot la următoarea ședință a Consiliului Județean.

Potrivit vicepreședintelui CJ Sibiu Christine Manta-Klemens, cetățeanul german Otto Döhrn este originar din Neuental a oferitmai multe ajutoare comunităților sărace din România după 1989. „Din primul transport venit în România la Școala generală nr. 15 din  Sibiu au fost împărțite alimente pentru 900 de copii. În același an 50 de copii au fost invitați să-și petreacă două săptămâni în vacanța de vară în Germania (...) De-a lungul anilor au urmat alte transporturi cu ajutoare pentru școli: Școala gimnazială nr. 15, Școala gimnazială nr. 4, Colegiul Agricol D.P. Barcianu, Grădinița nr.17 etc”.

În ceea ce privște activitatea asociației, Manta-Klemens eidențiază mai multe acțiuni de ajutorare, printre care: distribuirea de pachete cu alimente și dulciuri copiilor din Cristian, Turnișor, Cârța, iar petru școlile din Bruiu, Cârța, Cristian, Turnu Roșu, Avrig etc. au fost aduse calculatoare, lap-topuri, mobilier; donații de 2.000 de euro pentru finanțarea unor activități în timpul liber pentru tineri infectați cu HIV; transportarea a patru mese de operații pentru spitalele din Sebeș, Sfântu Gheorghe și Sibiu sau construirea din temelii a caselor de oaspeți ale comunităților religioase din Apoldu de Sus, Cristian, Turnișor, Cârța etc.

Pentru acordarea distincțiilor s-au pronunțat și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Grădinița cu P.P. „Bucuria Copiilor” Mediaș, Colegiul  Național „O. Goga”, Colegiul Agricol „Barcianu” și Clubul Sportiv Școlar „Șoimii” Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

HOP

Acum 3 ani

unde-s romanii aia patrioti? unde-i crucea rosie ?(NUMAI ROSIE NU E ) acum in prag de alegeeri se trezesc partide avide de putere sa faca cadouri ......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus