Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Rovana Plumb, respinsă pentru funcţia de comisar european. Probleme cu declaraţiile de avere

Rovana Plumb, respinsă pentru funcţia de comisar european. Probleme cu declaraţiile de avere

Rovana Plumb a primit astăzi un vot negativ, în Comisia juridică a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan. „Breaking news. Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa acum cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abținut 2 europarlamentari”, a scris Siegfried Mureşan, joi, pe Facebook. Eurodeputatul PNL a adăugat că „fără avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”.

Liberalul explica, cu o zi înainte de audierea din Comisia Juridică a PE, că informaţiile transmise de Rovana Plumb cu privire la nepotrivirile din declaraţiile de avere nu au convins Comisia JURI şi de aceea forul legislativ a decis să o audieze pe aceasta, scrie Mediafax.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, a avut o întrevedere, miercuri, cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli, potrivit agendei oficiale a acestuia afişată pe site-ul instituţiei. Conform programului afişat pe site-ul PE, Plumb ar urma să fie audiată într-o şedinţă comună a comisia de transporturi şi de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie. Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis să trimită o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care îi cere lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro şi acţiuni la o companie, care nu ar figura în declaraţia de avere depusă la Bruxelles, arată un document obţinut de Mediafax.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaţilor, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandenţă în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadenţă în 2021.

La categoria „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declaraţiei de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Teo

Acum 4 ani

Guvernarea psd nu mai are credibilitate nici unde in lumea civilizata-vezi si calatoria premierului impreuna cu alaiul sau in SUA.Daca situatia actuala va continua,Romania isi va pierde si ultima bruma de credibilitate in exterior.
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

De ce sa nu aiba? Pt. ca o cucoana nu a trecut toate activele pe declaratia de avere? Ar trebui exclusa din partid, dar probabil cotizeaza gras...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus