Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Cisnădia se extinde: terenuri de vânzare pentru construcția de locuințe. De la cât pornește prețul pentru un mp

Cisnădia se extinde: terenuri de vânzare pentru construcția de locuințe. De la cât pornește prețul pentru un mp

Zeci de terenuri de aproape 500 de mp se vând în Cisnădie. Primăria le-a scos la vânzare prin licitație publică. Potrivit primarului localității, majoritatea cumpărătorilor sunt tineri care vor să-și construiasca propria casă.

„Orașul Cisnădie anunță organizarea unei licitații publice pentru vânzarea unor terenuri proprietatea domeniului privat al orașului Cisnădie, destinate construirii de locuințe în orașul Cisnădie, Str. Lungă FN, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 157/09.08.2019, O.U.G. nr. 57/2019”, se menționează în anunțul de licitație publică.

Deschiderea plicurilor cu ofertele depuse va avea loc într-o ședință publică pe data de 24 octombrie.

Primarul din Cisnădie, Gheorghe Huja, ne-a spus că primăria a scos la vânzare în total 50 de parcele de teren. O parte dintre ele s-au vândut pe parcursul ultimelor 2 luni.

„Am făcut o dezmembrare de câteva terenuri. Acum sunt 13 parcele cu suprafețe de 500-600 mp. Terenul este pentru construcția de case, nu blocuri. Până acum s-au arătat interesați cel mai mult familiile tinere. S-a făcut o evaluare de primărie - 25 de euro pentru un metru pătrat - și de acolo se pleacă. S-au vândut și cu 40 de euro și cu 26 de euro. Poate să participe oricine, persoane fizice, juridice”, ne-a spus Gheorghe Huja.

Strada Lungă leagă Cisnădia de Cisnădioara la nord de drumul județean 106D.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

clau

Acum 2 ani

de ce nu sunt vizibile toate anexele din Hotărârea Consiliului Local nr. 157/09.08.2019, O.U.G. nr. 57/2019? Unde este transparenta? Apropo, a dezmembrat primaria imobilele si a generat si cai de access la loturi? Au pavat/asfaltat sau montat iluminat stradal?
Raspunde

Alex

Acum 2 ani

Transparenta la primaria Cisnadie? Aveti prea multe asteptari.Ar fi nevoie de multe procese pentru a ne castiga dreptul de acces la informatii de interes public si transparenta decizionala.
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Case, nu blocuri.Asa a fost reglementat prin PUZ si Cartierul Arhitectilor. Cu siguranţă locuitorii din acest cartier ar fi meritat pe deplin ca acest proiect să devină realitate. In zona a fost stabilite obiective de utilitate publica :gradinita, scoala, locuri de joaca pentru copii, spatii verzi,biserica, cinematograf, club, biblioteca, agentie bancara-CEC,terenuri de sport. Proiecte şi promisiuni neduse la bun sfârşit, cetateni inselati de autoritatea locala, la momentul achizitionarii de terenuri.Incompetenta serviciul arhitect sef si-a pus amprenta din plin asupra cartierului care in prezent este sufocat de blocuri , trafic de cosmar,lipsa oricarui obiectiv de utilitate publica, lipsa transportului in comun.Locuitorii au ridicat în nenumărate rânduri problema construirii unei şcoli sau măcar a unei grădiniţe, având în vedere că zona este dens populată. Cartierul este situat la o distanţă apreciabilă de centru orasului Cisnadie (6 km) ceea ce face dificilă deplasarea micuţilor la şcoală / grădiniţă. Noul arhitect sef (interimar) este atestat de Registrul Urbanistilor din Romania?Cat timp mai poate dura interimatul in functia de arhitect sef, conform legislatiei? Cand se mai publica concurs pentru ocuparea acestui post vacant?
Raspunde

!!!!!

Acum 2 ani

Tot de langa Sibiu incepe extinderea? Sau acum incepe de langa Talmaciu? :))
Raspunde

Pentru eu....

Acum 2 ani

Mai bine asa....vrei un fomist de arhitect sef ca in Selimbar, cadidat singur pe post si imbogatit peste noapte....macar asta poate mai are un gram de frica si tot este un castig.
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

De ”fomisti” sa se ocupe institutiile statului. Eu doresc competenta ,corectitudine in relatia cu cetatenii, viziune in urbanism, aplicarea legislatiei in vigoare si nu insusirea practicilor predecesorului:“ se poate si asa, chiar daca nu este legal”, “ un bloc este tot o locuinta”,”PUZ a fost intocmit si aprobat doar ca sa fie bifat”,”de PUD nu este nevoie pentru ca avem PUG si nu conteaza unde este amplasat blocul”,” daca un articol de lege are 3 aliniate, este suficient sa fac referire doar la unul”,”numai eu am dreptate desi nu am argumente legale”,” copiile solicitate necesita complexitate in identificare, chiar daca ele au fost emise cu o luna inainte” ,"este suficient sa publicam informatii de interes public incomplete sau deloc", Legile sunt facultative si nu obligatorii" etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus