Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Amenzi de cinci ori mai mari pentru apelurile false la 112

Amenzi de cinci ori mai mari pentru apelurile false la 112

Apelurile false la 112 vor fi pedepsite cu amenzi de cinci ori mai mari. O decizie în acest sens a fost luată de Senat, urmând ca votul final să fie dat de Camera Deputaților.

Senatul a aprobat, miercuri, ordonanţa de urgenţă ce prevede creşterea cuatumului amenzilor pentru apelurile false la 112 de cinci ori, de la 1.000 la 5.000 de lei. Totodată, amendamentul prin care cartelele prepay vor putea fi cumpărate doar cu buletinul, a fost exclus din proiect.

Proiectul de ordonanţă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.34/2008 privind organizarea şi funcţionmarea Sistemului Naţional unic pentru apeluri de urgenţă, se arată în raportul comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, transmite Mediafax.

Astfel, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se va sancționa cu amendă de la 500 la 1.000 de lei; iar alertarea falsă a agenţiilor specialziate de intervenţie, cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 de lei, se arată în proiectul de lege.

Prevederea care se referă la obligaţia furnizorilor de servicii de telefonie mobile, pentru care plata se face în avans, de a furniza serviciul numai după ce au colectat datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM care va beneficia de respectivele servicii, nu a fost admisă, amendamentul a fost respins în cadrul comisiei de apărare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 475

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus