Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
20°C

Propunerile patronilor de restaurante. Cum va arăta Piața Huet de anul viitor

Propunerile patronilor de restaurante. Cum va arăta Piața Huet de anul viitor

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și patronii restaurantelor din Piața Mică au avut o întâlnire astăzi în vederea amenajării viitoarelor terase din Piața Huet. Dorința agenților comerciali este de a o transforma într-o piațetă cochetă, relaxată, retrasă, care să devină un refugiu pentru sibieni și turiști.

Piața Huet a fost închisă pentru automobile în perioada summit-ului informal al liderilor UE care s-a desfășurat la Sibiu. Consilierii locali au adoptat o hotărâre la o săptămână de la eveniment prin care Piața Huet să rămână un loc interzis mașinilor – nici cei care locuiesc acolo nu mai pot parca în Piața Huet.

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu a organizat o întâlnire împreună cu agenții economici care au în plan deschiderea de terase în această piațetă. Împreună cu arhitecți și urbaniști, au avut o discuție legată de cum vor arăta viitoarele terase sezoniere din Piața Huet.

În cadrul întâlnirii care a avut loc în clădirea Ordinului Arhitecților din România au participat patronii restaurantelor din Piața Mică ce au deschidere spre Piața Huet. Deși în Piața Mică s-au numărat cinci operatori economici cu deschidere pe ambele părți, doar trei au participat la întâlnire: Marius Georgescu - administratorul Einstein, Atrium, Sigi și Kulinarium, Gianfranco Colonna – managerul La Piazzetta di Gianfranco și reprezentanții restaurantului Union.

case piata huet (2)

Primul punct care a fost adus în discuție a fost interzicerea teraselor cu podium de lemn și terasele cu un acoperământ robust. Soluția cu care a venit Gianfranco Colonna, au fost umbrele mari puse direct pe pământ. Ideea a fost rapid eliminată pentru că de sus ar oferi aceeași senzație ca și acoperământul clasic. „Eu am deja umbrele, a fost o investiție de aproximativ 10.000 de euro, dar dacă nu se potrivește cu viziunea celorlalți o să renunț la ele”, spune Gianfranco Colonna.

Marius Georgescu s-a concentrat pe eleganță, minimalism și incorporarea mediului și monumentelor din Piața Huet. A propus utilizarea umbrelelor mici și discrete, doar în zonele fără copaci și terase minimaliste cu decorațiuni fine, mese și scaune amplasate doar pe locurile de parcare fără copaci. De asemenea a introdus ideea unei alei cu mese construite de-a lungul zidurilor clădirilor. Mesele ar trebui să nu depășească 90 de centimetri, iar spațiul total al meselor cu scaune să se încadreze într-un metru și jumătate. Această soluție poate elimina umbrele permanent din Piața Huet.

„Un singur rând de mese ar putea arăta foarte bine, ar fi ideal dacă nu ar depăși un metru, maxim un metru și jumătate cu tot cu al treilea scaun”, a punctat Marius Georgescu.
Reprezentații restaurantului Union au subliniat nevoia de nou într-un Sibiu supraaglomerat cu terase. Ideea s-ar introduce în toate domeniile restaurantelor de la concerte acustice, locuri de joacă pentru copii, zone de creație, teatru și film până la meniuri speciale. A propus construirea unui podium mobil, care să poată fi utilizat de toți agenții economici pentru desfășurarea activităților artistice. S-a adus în discuție și interzicerea mobilierului inscripționat cu nume de brand-uri.

Problema esențială în transformarea piațetei o reprezintă evenimentele organizate prin Primăria Municipiului Sibiu. Anul acesta Piața Huet a fost invadată de evenimente culturale, iar amenajarea teraselor poate bloca desfășurarea lor. „Dacă nu o să am siguranța că nimeni nu o să îmi spună să îmi strâng terasa la fiecare sfârșit de săptămână, eu nu o să deschid în Piața Huet. Este o investiție care trebuie valorificată”, a explicat Marius Georgescu.

einstein piata huet (2)

O a doua problemă pusă în vedere este iluminarea stradală. Luminile din pavaj nu mai funcționează în Piața Huet, conform patronilor. Luminile de pe stâlpii de iluminat au o lumină albă, de neon, ceea ce distruge atmosfera din idilică. S-au pus în discuție și locatarii, care nu își doresc gălăgie o vară întreagă în jurul apartamentului, la geam. Soluția patronilor este un program strict, care să încheie ziua la ora 23:00.

Concluziile întâlnirii au fost propunerea unui regulament pentru amenajare în Piața Huet, care să sublinieze interzicerea podiumurilor pentru terase și a umbrelelor evidente și masive. Următoarea întâlnire va avea în vedere organizarea pubelelor pentru deșeuri, traficului și traseele pietonale cu ajutorul unui designer urban. Agenții comerciali au cerut ca informațiile despre amenajarea teraselor să fie definitivate până la finalul lunii ianuarie 2020.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

13 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nela Colceriu

Acum 2 ani

Cat hipsterism si fite de bonfleuri! Faceti ba tarabe cu mici si gata!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alex

Acum 2 ani

Dar Pta Mica cand o sa fie zona pietonala ? Daca Primaria insista pt parcare in centru , sa inchida Pta Mica si sa refaca parcarea din Pta Huet !
Raspunde

wut

Acum 2 ani

"[...] care să devină un refugiu pentru sibienii și turiștii." ...cu un singur "i" !!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jacobus Hentmanisse

Acum 2 ani

Locuri de gratar nu?
Raspunde

Ironim

Acum 2 ani

Denisa Laicauf -rog corectati cateva acorduri pe care le-ati gresit.Bineinteles,daca va veti gasi greselile...
Raspunde

o.o

Acum 2 ani

serios acum, tu nu recitesti ce ai scris inainte sa publici?!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mirel Racean

Acum 2 ani

Nici o strada nu trebuie sa fie pietonala! Este ilegal si o totala lipsa de respect pentru noi, cei care platim mii de euro impozite pentru masinile pe care ni le-am cumparat din munca noastra, nu din intins mana, ca useristii!
Raspunde

Petre

Acum 2 ani

Auleo! Sper ca esti ironic, ca altfel trebuie sa te intreb pe ce lume traiesti.
Raspunde

Nelutu

Acum 2 ani

Întîlnire, discuție, colaborare cu locatarii cînd o sa fie ? Se opreste muzica la 23 ! Si ? Pînă atunci ...discotecă!!! Oricum, eu cred ca nu se va renunta la ,,evenimentele" de la sfîrsit de saptamînă ,care ,,fac" bani albi și acești patroni vor sta cu marfa nevîndută,dar vor tace ca de... au crezut ca vor ramîne numai ei în Huet . Țeapă ! cu Ț mare !
Raspunde

x

Acum 2 ani

Vor tace? nu mai ai fost la ora de gramatica
Raspunde

Rd

Acum 2 ani

Marcajele cand o sa le stergeti ca a trecut aproape un an in care va foiti sa vedeti cum draq sa faceti. Pietonala cu marcaje de parcare semn ca poate o sa va razganditi candva. O solutie pe gustul vostru ar putea fi sa o pavati din nou. Plus,terasa langa pubelele de gunoi chiar si ingropate daca ar fi .....da cu minus.
Raspunde

Nelutu

Acum 2 ani

@ x Daca numai asta am greșit , e bine. După cum mă corectezi, cred că tu ești unul din cei cu interese în Huet . Dacă vrei să mă corectezi , o sa le permit redactorilor să-ți dea adresa de e-mail ,binențeles și pe a ta mie, sa ne întîlnim să mă înveți gramatică . Aici se discută despre cu totul altceva, d-le ,,profesor" . Subiectul este altul . Acum, vei tace ,sau tăcea este egal pentru mine !
Raspunde

rosu

Acum 2 ani

Io zic sa puneti mese si banci sa aiba unde manca turistii autohtoni unde manca bucatele aduse de acasa. Sa nu se mai inghesuie printre masini, in parcari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus