Vineri,
24.09.2021
Cer Senin
Acum
5°C

Comparație Sibiu – Brașov. Cum se primește o delegație de oameni de afaceri

Comparație Sibiu – Brașov. Cum se primește o delegație de oameni de afaceri

La noi i-au primit prefectul și primarul, separat. Prefectul a vorbit generalități, primarul nu a transmis nici măcar un comunicat de presă. În Brașov, prefectul președintele Consiliului Județean și primarul municipiului au venit împreună la întâlnire, ca o echipă. La noi s-a stabilit că ”Sibiul este un punct strategic pe harta geografică”. În Brașov s-a discutat punctual pe trei probleme concrete: spital, aeroport și consulat. Probleme, care teoretic, puteau fi abordate și în Sibiu.

Ambasadorul Turciei, Fusun Aramaz a făcut câteva vizite în Transilvania, însoțit de un grup de oameni de afaceri. Felul în care au decurs întâlnirile în Sibiu și Brașov nu este un motiv de mândrie pentru administrația locală.

Vizita turcilor în Sibiu s-a derulat la prefectură și la primărie. Dacă Primăria Sibiu nu a scos nici măcar o vorbă legată de vizita ambasadorului și a oamenilor de afaceri, Instituția Prefectului a transmis un comunicat de presă mai curând apropiat anului 1982, decât 2019. ”Sibiul este un punct strategic pe harta geografică, dar și economică a țării. Din punct de vedere economic, este o zonă dezvoltată, dar ofertantă, totodată, pentru investitori. În privința forței de muncă, vă asigur că avem profesioniști, oameni bine pregătiți și serioși. De asemenea, turismul este un atu important al județului Sibiu. Sigur că, în privința turismului, Turcia este un exemplu de bune practici și putem învăța mult de la dumneavoastră“, a spus prefectul Maria Minea, conform comunicatului remis de Instituția Prefectului.

La întâlnirea de aici au mai participat, la invitația oaspeților străini, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu, Eugen Iordănescu, și vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca.

Brașov. Spital, aeroport și consulat

Întâlnirea programată în județul vecin s-a desfășurat la Consiliul Județea Brașov. Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, alături de primarul Braşovului, George Scripcaru, şi prefectul Marian Rasaliu i-au primit pe oaspeți împreună, pentru că discuțiile au vizat chestiuni ce priveau toate cele trei instituții.

Consiliul Județean Brașov a insistat pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav și pe eventualitatea deschiderii unei linii Brașov Istanbul, precum și pentru a se face aici o bază operațională Turkish Airlines. Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci a promis că va iniţia discuţii cu conducerea Turkish Airlines, una din cele mai mari companii aeriene din lume.

Primarul George Scripcaru s-a interesat de felul în care turcii sunt implicaţi în construcția unui spital regional la Constanţa, deoarece autoritățile de aici au pornit proiectul Spitalului Regional Brașov.

Prefectul de Brașov, Marian Rasaliu, a vorbit despre ideea realizării în municipiu a unui consulat onorific al Turciei, având în vedere că aici deja există o comunitate numeroasă de oameni de afaceri turci.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Der Konig

Acum 1 an

Din acest punct de vedere, Sibiul este un sat, iar cei din administratie, dinozauri semidocti, au mentalitatea de comuna si de clinciuri intre ei. O incatelire a primarului, prefectului, presedintelui CJ, in defavoarea orasului si dezvoltarii sale. Sibiul musteste de autosuficienta, mandrie stupida si incompetenta. Doar 2 sau 3 fabrici din zona V daca s-ar inchide, Sibiul s-ar intoarce la stadiul de orasel prafuit care balteste in anonimat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Wow

Acum 1 an

Ieșiți la vot, și schimbați dinozaurii din conducere! E simplu! In orice caz, articolul e tendențios și foarte fantezist, cei din Brașov au discutat de linii și centre regionale ale Turkish Airlines in Brașov, in condițiile in care aeroportul nu exista și nici nu va exista vreodată , pentru ca din punct de vedere economic e total nerentabil, raza de 150 km in jurul Brașovului exista aeroporturi in : București , Sibiu, Tg Mureș, Bacău !!! Încetați sa mai comparați Sibiul cu Brașovul, orașul Stalin a fost feblețea comuniștilor care au pompat foarte mulți bani acolo, Sibiul s-a dezvoltat organic, pe propriile puteri... Iar tu, der König, ești frustratul din Brașov care din lipsa de ocupație comentează la toate articolele denigrand Sibiul!
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Vă mirați careva????
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Poate nu au avut translator.....si n-au inteles de ce au venit. Cat despre doamna cu comunicatu' de la Prefectura....o fi adus de la Loamnes. Asta e....Ne spalam cu ei pe cap......
Raspunde

Sile

Acum 1 an

Nu exista deschidere pentru colaborari cu turcii, Sighi ii sat sasesc, nu este nevoie de investitori otomani.
Raspunde

realistul

Acum 1 an

Aici e vorba de atitudine si de orgolii! Dna Astrid nu vrea sa faca echipa cu dna prefect. Se tine mai batoasa sau dna prefect se tine mai batoasa. Oricum ar fi, Sibiul pierde! V-am tot spus ca Brasovul e cu mult deasupra Sibiului, ca primarii din Brasov au avut realizari mai notabile decat dl. Johannis, dar nu i-a urcat nimeni pe un piedestal ca pr dl. Klaus. P.S. Sambata voi fi la Brasov.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Partea cu Iordanescu si Luca invitati de turci la o sindrofie organizata de sibieni e incredibila ! Daca afla brasovenii vor face mult-mult misto de mindri sibieni.
Raspunde

Habsburg

Acum 1 an

Remarc prezenta d-lui iordanescu!
Raspunde

Porfir Radauteanu

Acum 1 an

Atuu nu atu, ziaristi de trei parale
Raspunde

Un cetatean

Acum 1 an

Profesionalismul se vede și se constata in rezultate!! La noi de la cine ?? Uitați va la fata lor și le citiți IQ ul . E greuu ma !! Maars in sat !!
Raspunde

Luța

Acum 1 an

Păi unde sunt trei femei, două sunt în plus sigur! cele trei doamne se comportă ca țațele de la piață, nu se suportă, sunt invidioase, se întrec în rochii, poșete, gene și unghii false...oare și țâțe false...posibil! treabă cu administrația????? hahahaaaa!!!!!!!!!!! zero barat! pot să spun că așa ne trebuie? pot, că oricum nu mai contează! ((((((((((( Mă..lăsați bărbații în funcții, măcar n-au atâtea probleme false....au mai mult timp să facă ceva treabă pe-acolo...
Raspunde

mama leone

Acum 1 an

Si mai avem o doamna... Ati uitat-o,,,
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Tot timpul compar , cu frustrare , Oradea si Clujul cu Sibiul nostru drag ... si ajung la concluzia ca Primaria , condusa de Dna Fodor (cu scoala lui Iohannis ) nu face nimic ! Dimpotriva , am impresia ca Primaria este o piedica in dezvoltarea acestui oras minunat ! Pun doar o intrebare : cate terenuri de sport PUBLICE sunt in Sibiu si cate sunt in Cluj sau in Oradea ?
Raspunde

motanul garfield

Acum 1 an

Nici cea condusa de dl. Johannis n-a facut mare branza? Ce-a facut in 14 ani de primariat? noroc cu programul capita;la culturala europeana cand s-au pompat ceva bani... in rest... n-a facut mai multe decat oricare primar dintr-o resedinta de judet,...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus