Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Două secții de votare în plus la Șelimbăr pentru prezidențiale

Două secții de votare în plus la Șelimbăr pentru prezidențiale

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, a anunțat că pentru organizarea alegerilor prezidențiale de luna viitoare în localitate se vor înființa două noi secții de votare. ”Așa cum v-am promis după alegerile europarlamentare, luând act de aglomerația creată in timpul derulării procesului electoral la secțiile de votare din Șelimbăr am reușit înființarea a două noi secții, respectiv în cartierul Avantgarden și pe strada Doamna Stanca. Consider că astfel vă puteți exercita dreptul fundamental la vot, în cele mai bune condiții”, a anunțat Marius Grecu.

La alegerile europarlamentare, în Șelimbăr au votat mai mulți oameni decât au votat în orașele Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului și Copșa Mică, luate la un loc. În comuna Șelimbăr au votat 6.250 de cetățeni la aceste alegeri, depășind cu mult majoritatea orașelor din județ. În afară de cele două municipii Sibiu și Mediaș și în afară de Avrig și Cisnădie, Șelimbărul a avut cea mai mare prezență la vot, dintre toate localități din județ. Dacă în Șelimbăr au votat 6.250 de persoane, în celelalte orașe s-a reușit o prezență, astfel: 91.210 în Sibiu, 22.024 în Mediaș, 3.712 în Agnita, 6.465 în Avrig, 8.724 în Cisnădie, 1.683 în Copșa Mică, 2.776 în Dumbrăveni, 1.470 în Miercurea Sibiului, 1.909 în Ocna Sibiului, 2.867 în Săliște, și 3.352 în Tălmaciu.

La alegerile pentru Parlamentul European din 2014, în Șelimbăr au votat 2.161 de persoane. Numărul de cetățeni cu drept de vot înscriși atunci pe listele electorale era de 6.229, mai puțini decât câți au votat în 26 mai 2019. Dacă la alegerile din 2014 au fost organizate șase secții de votare, la alegerile de la sfârșitul lunii mai au existat șapte secții de votare pe teritoriul comunei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus