Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ziua moțiunii. Ce vor face aleșii PSD de Sibiu

Ziua moțiunii. Ce vor face aleșii PSD de Sibiu

În urma alegerilor parlamentare din 2016, PSD a obținut patru locuri de parlamentari: doi deputați și doi senatori. Dintre aceștia, trei susțin în continuare Guvernul Dăncilă. Ioan Terea, Viorel Arcaș și Nicolae Avram. Ovidiu Sitterli, a plecat din PSD de mai mult de doi ani și votează alături de opoziție.

Din cei trei social-democrați, doi vor asigura cvorumul, în timp ce al treilea nu va fi în sală. ”Nu voi ajunge la ședință. Noi nu trebuie să votăm, ci doar să asigurăm cvorumul. Nu cred că va trece moțiunea”, a declarat deputatul Ioan Terea.

Viorel Arcaș și Nicolae Avram sunt însă la București și vor participa la ședință. Dar nu vor vota deloc. Nicolae Avram a transmis pe pagina sa de Facebook, cu câteva ore înaintea votului moțiunii care e diferența dintre vorbe și fapte. ”În timp ce Opoziția e prea ocupată cu destabilizatea (sic!) economiei, România își reconfirmă primul loc în Uniunea Europeană la producțiile de porumb și floarea soarelui. Astfel, în 2019, suprafața însămânțată cu porumb a depășit 2,65 milioane hectare, iar cea cu floarea soarelui 1,16 milioane hectare, în creștere față de anul trecut, când terenurile cultivate cu porumb au ocupat 2,41 milioane hectare, iar cele cu floarea soarelui 1,01 milioane hectare. Cum v-am tot spus, vorba multă, sărăcia omului”, a scris Avram.

Senatorul Viorel Arcaș a anunțat că a fost alături de ministrul Eugen Teodorovici în ședința care a înființat Autoritatea Vamală Română. ”În ședința de azi a plenului Senatului, alături de colegul meu, ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, am susținut, în calitate de președinte al comisiei de buget, una dintre cele mai importante propuneri de pe ordinea de zi de azi. Cea referitoare la înființarea Autorității Vamale Române. Scopul proiectului este acela de a consolida autoritatea vamală, în contextul în care țara noastră gestionează a doua frontieră, ca mărime, din spațiul european. Tot astăzi, vom dezbate și alte 89 de inițiative legislative din diferite domenii”, a anunțat Arcaș.

PSD asigură prezența la vot

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat ieri că PSD va asigura cvorumul, în plenul reunit de astăzi, la votul moțiunii de cenzură la adresa Guvernului, dar că parlamentarii social-democrați nu vor vota. Ea a mai spus că opoziția trebuie să își asigure singură cele 233 de voturi necesare adoptării moțiunii. „Va intra în sală PSD. Nu va vota. Ei trebuie să își asigure cele 233 de voturi pentru. Cvorumul îl vom asigura. Noi am vrut ca această moțiune să fie votată mult mai devreme. Am văzut dorința opoziției de a da jos guvernul, apoi am văzut că opoziția nu a vrut. Sâmbătă și duminica nu lucrează, atunci cum vor să dea jos guvernarea? Am văzut că s-au bucurat atunci când moțiunea a fost amânată cu o săptămână. Atunci mă gândesc care este scopul?”, a spus Viorica Dăncilă.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată, astăzi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Dezbaterea va începe la ora 10.00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

rosu

Acum 4 ani

"...în 2019, suprafața însămânțată cu porumb a depășit 2,65 milioane hectare, iar cea cu floarea soarelui 1,16 milioane hectare, în creștere față de anul trecut, când terenurile cultivate cu porumb au ocupat 2,41 milioane hectare, iar cele cu floarea soarelui 1,01 milioane hectare." Acuma, dom´ Avram, n-am priceput: - am depasit planu´ori ba? -unde se imparte, sa-mi iau partea mea, ca nu stiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus