Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Dan Barna se lansează în campania electorală la Sibiu. Alături de Dacian Cioloș. Ce le promit aceștia românilor

Dan Barna se lansează în campania electorală la Sibiu. Alături de Dacian Cioloș. Ce le promit aceștia românilor

Liderii Alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, își lansează astăzi programul electoral pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019 la Sibiu. Barna vrea să fie președintele României, iar Cioloș este propunerea alianței pentru funcția de premier, în cazul în care aceasta va obține la următoarele alegeri parlamentare un număr suficient de voturi pentru a putea să-l înainteze pentru învestire.

„Pentru dreptul de a fi fericiți în România” este titlul programului electoral lansat vineri după amiază la hotelul Ibis de către Dan Barna. Acesta conține zece promisiuni, printre care modificarea Constituției; funcția publică, rezervată „oamenilor cinstiți și competenți”; alocarea a 6% din PIB domeniului Educație până la finalizarea mandatului; adoptarea unei noi legi a Sănătății; construirea autostrăzilor Sibiu-Pitești, Iași-Târgu Mureș, Transilvania, Lugoj-Craiova, centura București, Ploiești - Brașov etc.

zece barna

Cei doi își vor lansa programul și în fața sibienilor la ora 18:00 în Piața Mică din Sibiu. În ajun aceștia au susținut o conferință de presă.

„Dan Barna este candidatul nostru. E un om care vine dintr-o generație care trebuie să asume schimbarea în bine a României. Noi am propus un tandem care include o promisiune pentru o guvernare care să fie coerentă cu mandatul președintelui. Eu am făcut studii înainte de Revoluția din 89, Dan este un spirit crescut în libertate. Soluția noastră - suntem convinși - este una câștigătoare pentru că poartă un proiect pe care România îl așteaptă de ani de zile”, a declarat Dacian Cioloș înainte ca Dan Barna să detalieze promisiunile din programul electoral.

barna si ciolos (6)

Președintele USR a spus că în Piața Mică va vorbi despre cum trebuie să arate viitorul României ca stat, prezentând cele zece puncte.

„Deseori ni se spune că nu s-a putut mai mult, pe când președintele Românieie este cea mai legitimă persoană în stat, pornind de la Constituția României”, a declarat Barna. Totuși, acesta a spus că primul punct din programul lui este modificarea Legii Supreme, astfel încât șeful statului să poată pună presiune pe Guvern pentru a-și îndeplinit atribuțiile și promisiunile. „Mai este un subiect actual zilele acestea, președintele trebuie să aibă forța și posibilitatea să poată declanșa alegeri anticipate. Noi trăim de la o criză la alta, vedem o permanentă suceală și răsuceală”, a precizat liderul USR.

barna (6)

 

„O altă direcție este cea privind educația. Ne-am asumat obiectivul de a avea 6% din PIB. Nu putem spera să fim o națiune care contează economic, cultural cât timp nu investim în educație, în calitatea educației. Educația este motorul cu care putem construi viitorul țării”, a mai spus Dan Barna, continuând cu explicarea următorului punct - adoptarea unei noi legi a sănătății. „Fără o infrastructură modernă de calitate, nu se poate să ne mai mândrim cu spitale pe care scrie 1864. Și asta se întâmplă și în Sibiu. Mai este o direcție - cea de inovație. Nu se poate să furnizăm o elită numai pentru Occident (...)”.

barna (2)

„Economie. O să-mi spuneți că președintele n-are atribuții în domeniu, însă el poate pune aceste teme pe masa guvernului, ca fiind prioritare: predictibilitatea fiscală. Nu ne putem dori să existe o dezvoltare de orice fel, atâta timp cât nu intelegem că statul trebuie să-și susțină antreprenorii, ca oamenii să fie încurajați să fie și buni contribuabili, dar și că statul îi susține ca să demareze afaceri”, a continuat liderul USR.

program prezidentiale barna

Infrastructura, „taxarea sărăciei” - impozit zero pe salariul minim -, politica externă și apărarea - au fost alte domenii pomenite de candidatul la Președinție al Alianței USR-PLUS.

Acesta a vorbit și despre relațiile cu Republica Moldova. „Unirea politică pe termen scurt nu este posibilă, dar România trebuie să fie furnizorul de bunăstare. Românii din Republica Moldova trebuie să vadă, nu numai să audă din conferințe, că Bucureștiul se implică”.

barna si ciolos (3)

barna (13)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Vivien Smutchler

Acum 2 ani

Daca vin astia 2 la putere, adio tricolor!
Raspunde

...

Acum 2 ani

Pt dl. Dacian Ciolos: Va implor nu mai stati in umbra domnului Barna. De ce mereu sunteti pe langa el ca un mic "plus"? Ca experienta politica il depasiti lejer. Stiu ca e mai inalt si are gura si ego-ul mai mare, dar daca nu faceti ceva o sa ramaneti doar umilul sidekick al unui superhero-wannabe care s-ar putea sa clacheze si sa va traga dupa el.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus