Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Filarmonica de Stat din Sibiu aduce un concert inedit cu creația lui Wagner și proiecții

Filarmonica de Stat din Sibiu aduce un concert inedit cu creația lui Wagner și proiecții

Concertul de astăzi al Filarmonicii de Stat Sibiu se va concentra pe creația lui Richard Wagner. Alături de orchestra simfonică vor concerta soprana, Lubov Stuchevskaja și dirijorul, Matthias Fletzberger. Concertul va fi însoțit de un cartoon muzical cu elemente grafice marca Marvell.

Doi artiști apreciați pentru interpretarea wagneriană vin la Sibiu pentru a concerta alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu - soprana Lubov Stuchevskaja și dirijorul Matthias Fletzberger. Secvențe esențiale din creația lui Richard Wagner precum Preludiul și Moartea Isoldei din opera ”Tristan și Isolda” sau  Ride of the Valkyries din ”Die Walküre” vor completa programul concertului programat joi, 24 octombrie 2019 la Sala Thalia cu începere de la ora 19.

Pe scenă va fi prezentat un cartoon muzical cu elemente care au stat la baza concepțiilor grafice marca Marvell. Tetralogia lui Richard Wagner urmărește aventurile zeilor, uriașilor, gnomilor și oamenilor, care luptă cu lăcomia și trădarea pentru a ajunge la un final izbăvitor. „Tristan şi Isolda” este cea mai profundă operă a lui Richard Wagner, creaţia care i-a obligat pe muzicieni să realizeze volume muzicologice, a zdruncinat „teribilul interzis” concepţia despre arta sonoră clasică, și nu în ultimul rând, l-a inspirit pe John Williams când a scris muzica pentru Star Wars.

Filarmonica-de-stat-sibiu-wagner (1)

„Estetica operei «Tristan şi Isolda» a declanşat multiple şi furtunoase discuţii. Este evidentă influenţa filozofiei lui Arthur Schopenhauer, autorul amplei lucrări în care se evidenţiază, în sens idealist, lumea ca o reprezentare a voinţei. Conceptul pesimist este evident” a declarat Adina Zaharia-Dombi, consultant artistic la Filarmonica de Stat Sibiu.
Săptămâna viitoare Filarmonica de Stat din Sibiu va intrat în spiritul halloweenian. Muzica din concertul din 31 octombrie va fi acompaniată de simboluri specifice sărbătorii, dar pentru acesta Filarmonica are nevoie de sprijinul publicului. Sibienii sunt invitați la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu - Sala Thalia de luni până miercuri, 28-30 octombrie, de la 10:00-16:00 cu bostani desenați sau sculptați. Cel mai frumos bostan va fi premiat cu un set de CD-uri, afișul evenimentului cu autografele artiștilor și o invitație pentru două persoane la concertul din 31.

Pentru mai multe informații puteți suna la numărul de telefon 0735566486 al Claudiei Savu. Stagiunea muzicală ”Beethovenescu” este realizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus