Sâmbătă,
16.10.2021
Ceata
Acum
7°C

Șeful PSD Sibiu, despre programul propus de Orban: Au exclus turismul, e o crimă

Șeful PSD Sibiu, despre programul propus de Orban: Au exclus turismul, e o crimă

Liderul PSD Sibiu și ministrul demis al Turismului, Bogdan Trif, critică propunerea de program de guvernare a premierului desemnat Ludovic Orban, prin care se desființează Ministerul Turismului.

Trif consideră absența Ministerului Turismului din lista ministerelor propuse de liberalul Orban „un lucru extrem de grav”.

„Dacă românii au fost binecuvântați de Dumnezeu cu un pământ foarte bogat și cu niște peisaje extraordinare, actuala propunere de nou guvern a găsit de cuviință să desființeze Ministerul Turismului. În loc ca turismul să fie o prioritate națională, așa cum a fost în programul nostru de guvernare, ei au desființat Ministerul Turismului. Nici măcar nu se găsește nominalizat turismul. E undeva un capitol în așa-zisul program de guvernare”, a comentat Bogdan Trif.

Acesta a calificat programul propus de Ludovic Orban ca fiind unul „prin care se taie”. „Se taie voucherele de vacanță, care au fost principalul motor de dezvoltare a industriei turistice din România (...) Nu se spune nimic despre facilitățile fiscale. Noi am preluat un sector turistic cu cele mai mari taxe și impozite din UE, acum sunt cele mai mici din UE. Voucherele, facilitățile - toate vor fi tăiate. Este o crimă față de acest domeniu”, a explicat șeful PSD Sibiu.

Pe 24 octombrie premierul desemnat Ludovic Orban a făcut publică lista miniștrilor pe care-i propune pentru componența guvernului. Astfel, lista Cabinetului de miniștri este compusă din 16 ministere față de 24 câți sunt în prezent, iar din aceasta a fost exclus, printre altele, Minsiterul Turismului. În propunerea de program de guvernare domeniul turism se găsește la paginile dedicate Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

„Dezvoltarea destinațiilor turistice românești și aducerea lor la nivelul mediu din UE presupun un important efort de resurse umane, financiare și de timp. Fondurile europene reprezintă o contribuție importantă la rezolvarea componentei de finanțare, cu implicații pe orizontală la nivelul comunităților locale. Având în vedere particularitățile și riscurile de ordin politic și bugetar ale anului 2020, vom avea în vedere următoarele măsuri: - Alocarea de fonduri europene din exercițiul 2021-2027 pentru POS “Dezvoltarea și reabilitarea destinațiilor turistice românești”. - 2020 – prima etapă în “Dezvoltarea și reabilitarea destinațiilor turistice românești”” - scrie în document.
În program se mai menționează intenția de introducere a regulilor de marketing turistic în execuția bugetului de promovare turistică a României.

Comentarii

16 comentarii

A

Acum 1 an

Turismul se dezvolta natural, la fel si cultura care atrage turistii într-o anumita zona, la fel si asa zisele atractii turistice. Daca ceva e facut fortat de la guvern se va simti ca fiind ceva fortat ai nu va avea niciun efect. Guvernul trebuie sa asigure banii de intretinere la ce e existent si accesul prin infrastructura bune gandita si executata.
Raspunde

euuu

Acum 1 an

asta e chiar penibil. un om de valoare al psd. sper sa aveti cati mai multi ca el... :) asa dispareti sigur mai repede
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

O parere

Acum 1 an

fara suparare dar romanii merita din plin un guvern Ioha-Orban. La cat de prost e romanul, nu ai cum sa nu i-o dai la picioare mereu, nu ai cum sa nu ii sufli ocaziile de sub nas! Romanul intelege doar de frica, bataie sau foame... Natia asta si-a pierdut coloana vertebrala, nu mai are nimic national in ea, e o adunatura eterogena de indivizi fara reactie sau cu reactie total aiurea. E o natie ce nu reactioneaza violent cand drepturile ii sunt incalcatte de cei ce conduc Europa spre exemplu, la fel cu reactioneaza Polonia sau ungaria sau orice stat ce are demnitate nationala. E o natie obtuza, indobitocita si plina de orgoliu prostesc. E o natie in care indivizi ce preiau ocazional puterea, se bazeaza e aceasta letargie prosteasca a romanilor si isi betoneaza din plin interesul personal sau de grup ( indiferent de ce parte a spectrului politic se afla). Natia asta inconstienta, nu face nimic sa nu i se fure de sub nas avutia, austriecii ne fura padurile, americani gazele si petrolul, olandezi ne blocheaza accesul in Schengen si ne bolcheaza programele ce privesc securitatea nationala, etc. Natiunea asta, cu mentalitatea actuala, m-as mira sa mai reziste 50 de ani in forma de acum. Ne-au distru fibra emotionala si ne-au transformat in sclavi programati sa raspunda inept la stimuli presetati!!!!
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Criminalii adevărați sunteți voi psd-iştii ,ca nişte prăduitori ce sunteți ,ați risipit banii pe cate eu i-am ,,donat " bugetului statului .În loc să investiți în autostrăzi ,spitale şi şcoli ,voi ați aruncat banii munciți de mine pentru ca să-i mituiți pe asistații sociali de lux (bugetarii ) ,pensionarii şi pe cei care nu vor nicicum să muncească .Ba mai mult ,pentru asta, ați îndatorat România cu multe miliarde de € şi ați reuşit ,ca nişte excroci ce sunteți , să aruncați pe apa Sâmbetei şi impozitele pe care eu le voi plăti mulți ani de acum încolo .
Raspunde

kokos

Acum 1 an

Foarte bine spus si perfect adevarat!Pacaliciul asta de trif se tot lauda cu cea facut el pentru turismul din Romania , insa in afara ca a dat vouchere de vacanta bugetarilor n-a facut nimic , iar din cauza voucherelor pe care le-a dat el s-au scumpit sejururile in Romania cu 50% in 2019 fata de 2017 , dupa cum spun site-urile de rezervari.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Costi

Acum 1 an

Ajunge cu atata minciuna si manipulare!!! PSD a facut si lucruri foarte bune. Nu ii puteti demoniza la nesfarsit rezistentilor!!!
Raspunde

Adi

Acum 1 an

esti un exemplu jenant de votant psd... au furat, dar au facut si lucruri bune...
Raspunde

....

Acum 1 an

E caz pierdut,nu mai vota psd,baga-i pe USRisti la înaintare cu Warner, e unica șansă de revenire a normalității în tara asta!
Raspunde

scena9

Acum 1 an

mái dragá "ministrul demis al Turismului" ín urma vizitei de la berlin - tírgul turismului - unde ai fost ínsotit de alt personaj fost sportiv - si unde ati servit un pahar de vin pentru fotograf - si pentru presa scrisá - unele firme din germania - care in mod traditional fáceau excursii - ín fiecare an ín luna septembrie - ín románia (si sibiu) - au "sters" aceste excursii cu autocarul....din ofertele lor. Catalogul pentru anul 2020 - nu mai are rubrica si paginile cu "Rumänien" Oare de ce ?
Raspunde

Teo

Acum 1 an

Trifule ai fost si ai ramas lacheul puscariasului dragnea.Organizeaza la final de ministeriat, un circuit impreuna cu dancila si cu tot guvernul demis ,la domeniul din Teleorman si la insula Belina apartinand ex sefului vostru ,de unde sa nu mai reveniti in politica.
Raspunde

joe

Acum 1 an

Bai retardatilor, saracilor care nu ati plecat niciodata din tara pentru ca sunteti niste saraci. Sunt multe tari care traiesc exclusiv pe seama turismului. Nu cred ca e cazul romaniei, dar o buna parte din veniturile la bugetul de stat pot fi din latura turismului, pe care voi taranii, nu ati stiut niciodata sa-l dezvolati sau sustineti. Asa ca saracilor, veti fi saraci pentru ca nu stiti sa profitati de latura asta a economiei. Nu-i nimic, o sa platiti cotizatii mai mari pentru asta.
Raspunde

MILITARU GHEORGHE

Acum 1 an

Si ce mari realizari are ministrul Trif pe care putem sa le percepem ca imbunatatiri concrete in domeniul stiintifico fantastic al turismului?.
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Dl Lubenita, N.ai facut nimic in investitiile din turism. Renovati, construiti hoteluri si cai de acces ca turistii vor venii singuri daca oferiti conditii. Nu mai fura din frumusetea "lasata de Dumnezeu". Sa nu mai auzim de voi psdistii in vecii vecilor-Amin!
Raspunde

Liviu POPESCU

Acum 1 an

Ascult cu invidie şi cu apreciere totodată ştirile despre mocăniţa de pe Valea Vaserului sau cea de la Câmpeni, care a devenit recent funcţională. Automat închid ochii şi revăd filmele de acum 100 de ani, cu aceste bijuterii care scot fum şi merg pe mal de apă, încet, ca o maşină a timpului… Putea să mai fie una în funcţiune. Dar, deh, până acum două luni, auzeam refrenul ipocrit: „Noi facem domne industrie, nu turism”. Na pe dracu, că nici pe asta nu o mai faceţi, polonezilor. În judeţul Vâlcea, în veacul al XIX-lea s-au construit două trenuri mocăneşti. Unul care venea de la Voineasa până la Gura Lotrului şi unul de la Vaideeni până la Băbeni. Amândouă utile pentru lemnari dar şi pentru navetiştii din acea parte de ţară şi de timp. În anii 50 se desfiinţează linia de la Voineasa iar cea de la Vaideeni e pusă sub index. Urma să fie desfiinţată. Nu mai era utilă, apăruseră ratele, drumurile se modernizau, camioanele de lemne prelua acest transport de lemne. Numai că regiumul socialist, odată cu crearea fabricii de sodă, găseşte o utilitate pentru mocăniţa de la Vaideeni. Şi o salvează! Îi modifică traseul. Adică de la Tomşani o deviază spre cariera de la Bistriţa iar de la Băbeni o mută spre platforma Râureni. Nu mai căra lemne însă, ci piatră de calcar. Traseul este unul cu adevărat superb. El trece prin Mihăeşti, Băbeni, Frânceşti, Tomşani, Costeşti, adică merge pe Valea Bistriţei, unul din frumoasele râuri ale judeţului. Anii 2000 vin cu probleme la Uzinele de Sodă iar vânzarea se face către Cristeşti. Din păcate, atât de proastă e mişcarea, că se vinde şi mocăniţa cu tot ce reprezintă – gările victoriene (adevărate bijuterii) cu turnurile cu apă, locomotivele cu abur, şina, etc. Cristeşti aduc fabrica în faliment şi o iau polonezii. Aceştia fac ceva investiţii dar cu o amplă restructurare. Mocăniţia funcţionează însă doar economic. Pardon. Funcţiona până acum 2 luni, până la decizia polonezilor de a mai călca un pic apa… Ca orice vâlcean idealist şi romantic în turism, am tot făcut apropouri, că poate, dacă, ar fi posibil, am încerca, am vrea, s-ar putea, s-ar dori, ca mocăniţa noastră să poată deveni şi un vector turistic. Vă daţi seama leagă Râmnicul de Depresiunea Horezu? Adică o minunăţie. Am fost pe acest traseu şi pot spune că este paradis….Acum toamna cred că am fi într-un basm… „Domnule, auzi tu, noi aici facem industrie, nu avem timp de turism”, a fost răspunsul la toate sugestiile mele. Na, că faceţi pe dracu praf, acum! Nici industrie, nici turism. Doar eu mai traversez de câte ori ajung la Mihăeşti, linia cu ecartament mic, în zona cuiburilor de fazan. O linie pustie, pe care or să crească în scurt timp bălării… Până atunci, dragi turişti romantici, mergeţi la mocăniţele din Maramureş şi Ţara Moţilor, că la noi, mocăniţele fac industrie, numai că prin criogenie…, prin stare vegetală. P.S. Numai dacă ne imaginăm câte locuri de muncă s-ar crea colateral unui astfel de proiect turistic, cu gările reactivate în cele 5 localităţi, resturante, pensiuni, ghizi turistici, amenajarea de trasee…vagonete, cei 690 de angajaţi de la sodă care privesc acum la icoane poloneze, sunt prea puţini. În fine, e treaba lor, nu a mea. Eu am vorbit din prisma vâlceanului care ştie că are ceva în judeţ minunat dar….degeaba! So close no matter how far…
Raspunde

Horatiu

Acum 1 an

TRIFF speram sa dispari din viata noastra !!! Esti un Esek a l Societatii . !!!
Raspunde

periscop

Acum 1 an

Culmea e că în Elveția, un paradis turistic, nu există un minister al... turismului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus