Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Pesta porcină se extinde în Sibiu: al patrulea focar confirmat. Toți porcii au fost deja uciși

Pesta porcină se extinde în Sibiu: al patrulea focar confirmat. Toți porcii au fost deja uciși

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Sibiu. Despre aceasta s-a discutat azi la Prefectură, în cadrul unei ședințe extraordinare a Centrului Local de Combatere a Bolilor. Ședința a fost prezidată de prefectul Maria Minea, care a supus votului aprobarea programului de măsuri pentru combaterea focarului confirmat în satul Alămor, comuna Loamneș.

„În exploatația contaminată, toți porcii rămași în viață au fost uciși de îndată, sub control oficial şi într-un mod prin care să se evite orice risc de propagare a virusului pestei porcine africane atât în timpul transportului, cât şi în timpul uciderii. Au fost îngropați, sub supraveghere oficială”, au transmis reprezentnații prefecturii Sibiu într-un comunciat de presă.

Autoritățile au transmis că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit imediat, în jurul focarului, o zonă de protecție de 3 km, pe raza localităţii Alămor. De asemenea, pe o raza de 10 km în jurul focarului, s-a instituit o zonă de supraveghere care include localitățile Presaca, Bogatu Român, Armeni, Sădinca, Hașag, Mândra, Loamneș, Gusu, Ocna Sibiului, Topârcea și Ludoș.

Pe raza localității Alămor, au fost amplasate două filtre rutiere de control și dezinfecție, care vor funcționa cel puțin 7 zile, respectiv până în momentul efectuării dezinfecției finale.

Amintim că primul focar de pestă porcină africană a apărut în satul Colun din comuna Porumbacu de Jos, confirmat oficial pe data de 11 octombrie; al doilea focar a fost confirmat în Șura Mică pe 17 octombrie, iar al treilea focar - confirmat în Amnaș pe 21 octombrie.

.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

GigiTop

Acum 4 ani

Al dracu pestă întotdeauna vine înainte de sărbători... vine si cu dovezi pestă asta sau doar 'că așa a spus Ion din capu satului'....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus