Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Roby, câinele antrenat la Sibiu care salvează vieți în Constanța. Acum căută copilul pierdut de 8 ani din Pecineaga

Roby, câinele antrenat la Sibiu care salvează vieți în Constanța. Acum căută copilul pierdut de 8 ani din Pecineaga

Roby, un câine antrenat de Centrul Chinologic „Aurel Greblea” din Sibiu,  a fost adus în sprijinul zecilor de persoane care îl caută pe copilul dispărut din localitatea Pecineaga, județul Constanța. Din primele verificări, copilul a dispărut sâmbătă, 2 octombrie, în jurul orei 15, din fața locuinței unde se juca. Câinele special antrenat lucrează de cinci ani alături de jandarmii IJJ Constanța, potrivit Ziua de Constanța.

Roby este un cățel special antrenat care a venit în sprijinul persoanelor care îl caută pe copilul de opt ani dispărut din localitatea Pecineaga. Câinele special antrenat nu se află la primul său caz și a fost implicat în mai multe misiuni ale IJJ Constanța. În toamna anului trecut, Roby și Sorin au găsit o persoană dispărută de 48 ore, aflată în stare de inconștiență la mai mulți kilometri de casă,  salvându-i viața. În primăvară Roby a avut un rol important în depistarea pachetelor de droguri de pe litoralul românesc.

În acest caz sunt implicate mai multe autorități locale, printre care IPJ Constanța, jandarmi din cadrul IJJ, poliția de frontieră, polițiști locali și voluntari din cadrul Administrației Locale și un elicopter al IGAV care survolează sona.

foto: Ziua de Constanța

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus