Joi,
06.05.2021
Innorat
Acum
12°C

Mircea Diaconu: Promovarea mândriei de a fi român, un obiectiv al statului și al societății civile

Mircea Diaconu: Promovarea mândriei de a fi român, un obiectiv al statului și al societății civile

Promovarea mândriei de a fi român trebuie să redevină un obiectiv al statului, dar și al societății civile. Tocmai de aceea, statul trebuie să fie un partener al mediului asociativ, iar societatea civilă organizată, Biserica Ortodoxă Română, dar și alte culte ar trebui să se implice cât mai mult în proiecte menite să promoveze valorile românești, consideră Mircea Diaconu, candidat independent pentru funcția de președinte al României.

„N-am liniște cât timp mulți dintre noi pleacă din țară pentru o pâine mai albă!” afirmă Mircea Diaconu, candidatul susținut de PRO România. Societatea românească trebuie să fie mândră de trecutul și prezentul ei și să fie gata să construiască un viitor mai bun. Toți cei care promovează valorile autentice ale României, toți cei care obțin performante importante pentru țara noastră, sportivi, medici, artiști, cercetători, militari și nu numai – cu toții vor găsi în statul român un partener! Aceasta este viziunea lui Mircea Diaconu, candidat înscris în cursa pentru președinția țării.

Totodată, Diaconu punctează și că politica externă a țării trebuie să transmită mândria de a fi român, iar promovarea culturii și valorilor românești trebuie să fie o prioritate la nivel extern. „România nu este cu nimic mai prejos decât celelalte țări ale lumii. Avem nevoie de o politică externă în același timp fermă și inteligentă, realistă și vizionară, capabilă să continue ieșirea din izolarea internațională”, afirmă candidatul susținut de PRO România.

Mircea Diaconu vorbește despre valori care, în viziunea PRO România Sibiu, trebuie să fie în gândul oricărui cetățean al țării, indiferent că trăiește în România sau în străinătate. În ultimii ani, potrivit rapoartelor oficiale, tot mai mulți români au ales să părăsească țara pentru un trai mai bun. Însă, fie că aleg să locuiască în afara țării sau în România, cetățenii trebuie să beneficieze de aceleași condiții, privilegii și servicii. În orice loc ar lumi s-ar afla, românii trebuie să fie mândri de țara lor!

„Comandat de PARTIDUL PRO ROMANIA pentru Alianta “UN OM”, “NEXT EXIT SRL”, MFC 31190013”

Comentarii

5 comentarii

Eu

Acum 1 an

Nu e nimeni normal la cap sa fie mândru de o naționalitate decât cei bolnavi, vedeți ce a însemnat în istorie acest tip de mândrie. Mai bine cinstiți și atat
Raspunde

Singur EU

Acum 1 an

Bine mă Pisti, din păcate topica inversă te-a dat de gol. Lăsând gluma la o parte am avea ceva de învățat de la unguri, germani și alte nații... ei chiar țin la identitatea națională... pe când nouă ne este rușine să spunem că suntem români și ne vindem ieftin. Suntem atât de preocupați de ceea ce cred cei din jur (a se citi EU) încât nici nu mai conteaza dacă ceea ce vor ei pentru noi ne este și folositor. Exemplu concret de naționalism: Orban cel ungur (Viktor) ignoră SUA și continuă discuțiile cu Huawei, la fel a procedat și cu Rusia... a negociat în favoarea propriei țări în detrimentul intereselor comune EU/SUA. Evident pentru noi nu este bine ce-au făcut.... însă pentru ei au luat decizia cea mai avantajoasă pentru țară. Orice încercare de acest gen la noi s-ar fi desfășurat în termenii "da vaaaai ce-o să ne mai tragă de ureche EU, da vai ce-o să ne mai facă ambasadorul SUA" ...asta înseamnă lipsa de naționalism și dragoste față de țară așa cum este ea bună/proastă...tot patria noastră se numește și cănd ne aflăm într-o funcție de conducere ar trebui să avem în vedere interesele NOASTRE NAȚIONALE nu individuale. Evident acest lucru nu se întâmplă nici măcar pe plan local (majoritatea "elitelor locale" își trimit pruncii la studii în străinatate și îi îndeamnă să-și creeze un viitor acolo), darăminte la nivel național. Între timp noi ăștia mici ne lamentăm pe forumuri sau comentăm în barbă fiindu-ne imposibilă ascensiunea către o funcție din care să și facem ceva pentru țară.
Raspunde

Liviu

Acum 1 an

Slogan psd-ist. Imi vine sa vars cand vad nume ca cumpanasu sau diaconu, care se lauda ca manelistii ca sunt de valoare si au mandrie.
Raspunde

dancp2

Acum 1 an

slgan neslogan toti 12 sau citi sint au deptul sa concureze sa vedem rezultatele ca mai sint vreo 3 zile
Raspunde

Teo

Acum 1 an

Diaconu,un papagal si un oportunist care a invatat cateva sloganuri populiste ,pe care le promoveaza in campania electorala.Nu poti sa fii mandru ca esti cetatean al unei tari ,cand in anul 2019 politicienii pun pe primul plan propriile interese ,cand acestia isi fac legi care sa i scape de dosarele penale pe care le au,cand hotia ,coruptia,nepotismul ,minciuna,incompetenta sunt promovate si practicate de partidul aflat pana de curand la putere .Poti sa fii mandru ca cetatean al unei tari care-si apara si respecta cetatenii,unde democratia functioneaza.Zicala "capul plecat sabia nu l taie",folosita de multe ori in istoria tarii,nu prea constituie motiv de mandrie iar afirmatia unora conform careia sa nu ne invete strainii este profund paguboasa, ptrca s a dovedit nu o data ca romanul este incapabil sa se conduca singur.Apartenenta noastra la UE si NATO este singura varianta viabila si constitiuie motiv de mandrie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus