Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Congresul mondial al tradițiilor culinare: Competiția marilor bucătari

Congresul mondial al tradițiilor culinare: Competiția marilor bucătari

Cea de-a doua ediției a Congresului mondial al tradițiilor culinare va avea loc în perioada 17 – 19 noiembrie în Sibiu. Congresul va reuni delegații de bucătari din peste 35 de țări care vor prezenta și găti un meniu de nuntă specific țării sau regiunii în care trăiesc. Evenimentele se vor desfășura în Sibiu, Avrig, Sadu și Șelimbăr în cadrul proiectului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Congresul va transforma județul Sibiu, pentru patru zile, în capitala gastronomiei mondiale. Gastronomia tradițională va fi reprezentată de toate cele nouă regiuni istorice din România - Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş, Bucovina, Moldova, Crișana și Dobrogea. Echipele vor fi formate din membrii Asociației Culturale Euro Est Alternativ.

Fiecare țară va fi reprezentată de către o echipă alcătuită din trei, maxim opt bucătari. Unul dintre bucătari va prezenta preparatele tradiționale prilejuite de contextul nunții din țara pe care o reprezintă printr-un mic istoric al produselor, iar ceilalți bucătari vor pregăti și prezenta preparatele specifice. Timpul de lucru acordat participanților pentru pregătirea produselor va fi de 90 de minute, pe țară. Organizatorii au pregătit o bucătărie dotată cu toate utilajele necesare pentru bucătari.

După susținerea prezentărilor, echipele vor arăta meniul – fiecare preparat va fi expus pe un platou separat, câte două porții din fiecare preparat, una pentru expoziție, iar cealaltă pentru sesiunea de fotografiere.

În ultima zi a Congresului, țările participante vor intra într-o competiție prin care organizatorii vor să demonstreze faptul că din produsul local românesc se vor naște rețete românești. Pentru această sesiune practică se vor acorda titluri pentru: “Cea mai buna echipă străină care a prezentat un produs românesc”  sau ”Cea mai bună mâncare românească pregătită de un străin” și ”Cea mai populară echipă”,  precum și ”Cea mai exotică interpretare a unei rețete românești”. Jurizarea acestei competiții va fi asigurată de către publicul spectator.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri:

Vizualizari: 1462

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sorinel Frumuseanu

Acum 4 ani

Hipstereala sibiana suta la suta!
Raspunde

gospodina

Acum 4 ani

Si totul va fi in secret absolut pentru ca nimeni dintre muritorii de rand nu stie in ce loc din acele localitati se vor tine evenimentele, de la ce ora, cum se poate intra, etc. Mi- e scarba
Raspunde

Vasilescu

Acum 4 ani

Ce penibil! Incercati sa promovati un eveniment al carui potential este impresionant, insa nu i-a dat prin cap nici unui reprezentant, sa publice locatia sau ora la care se desfasoara evenimentul. Parca traim in Romania! Felicitari organizatorilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus