Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Raportul evenimentelor din 10 august a fost desecretizat și trimis la DIICOT

Raportul evenimentelor din 10 august a fost desecretizat și trimis la DIICOT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat astăzi că raportul referitor la evenimentele din 10 august, din Piața Victoriei a fost desecretizat. De asemenea, a fost transmis la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care îl va putea folosi în ancheta penală, potrivit news.ro.

”La nivelul MAI, comisia constituită a lucrat pentru a analiza oportunitatea şi tot ceea ce ține de procedura legală pentru declasificarea raportului din 10 august, raport cu privire la protestele din 10 august, clasificat de conducerea MAI. Azi am primit ultimul aviz, solicitat de la toate instituțiile implicate în această derulare. Azi-dimineață a sosit ultimul aviz şi comisia a decis declasificarea raportului. Raportul este declasificat, informarea este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare”, a anunțat Vela.

incidente-la-protestul-din-piata-victoriei-apelul-jandarmeriei-pentru-protestatari-431743

El a precizat că raportul a fost înaintat către DIICOT şi poate fi folosit în ancheta penală. ”Am înaintat raportul către DIICOT, unde există un dosar penal cu privire la toarte sesizările din 10 august 2018. DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport, care poate fi folosit în ancheta penală. Datele sunt la dispoziția DIICOT”, a explicat ministrul.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. De asemenea, 160 de membri ai forțelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresați de demonstranți.

Până acum au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus