Vineri,
07.10.2022
Innorat
Acum
4°C

VIDEO Alegeri prezidențiale în diaspora: prezența la vot, cu 30% mai mare. Membrii secțiilor joacă și hora în jurul urnelor

VIDEO Alegeri prezidențiale în diaspora: prezența la vot, cu 30% mai mare. Membrii secțiilor joacă și hora în jurul urnelor

Cu aproape o treime este mai mare numărul românilor din diaspora care au votat, în primele două din cele trei zile din cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor pentru Președinția României. Atmosfera în secțiile de vot din străinătate e extrem de degajată, membrii acestor secții dansând hora sau ”făcând valuri” asemeni celor de pe stadioane.

271.371 este numărul românilor care au votat la secţiile organizate în străinătate până sâmbătă, la ora 18.00, anunță Biroul Electoral Central. Numărul celor care au mers la vot este sensibil mai mare decât cel de acum două săptămâni, când până la ora 18:00 a zilei de sâmbătă, pentru a alege președintele României au votat 207.287 de persoane. Pe lângă cei care s-au prezentat la urne, alți peste 17.500 de români din străinătate au votat prin corespondență în acest al doilea tur al alegerilor. Până la ora 18.00, cei mai mulţi românii au votat în Italia - 53.501, urmați de cei din Marea Britanie - 48.303, Germania - 44.814 şi Spania - 35.765. Potrivit acelorași date furnizate de BEC, în Republica Moldova au votat 16.473 de persoane, în Franţa - 12.824, iar în Austria - 9.183 de români.

Atmosferă veselă

Pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Regatul Unit, diplomații români au postat un video, în care membrii uneia din cele două secții de vot din Bristol sunt surprinși în timp ce fac ”valuri” asemenea celor de pe stadioane, în așteptarea votanților. ”Bună dimineața! Cele 72 de Secții De Votare din UK s-au deschis pentru cea de-a doua zi de vot la #AlegeriPreședinteleRomâniei. Printre ele și cele două de la #BRISTOL care își fac încălzirea pentru primirea alegătorilor. Nu lăsați pe duminică, dacă puteți vota de astăzi!”, este mesajul care însoțește imaginile publicate de reprezentanții ambasadei.

 

După-amiază, și eurodeputatul Rareș Bogdan a publicat imaginile primite de un student din Londra, în care sunt filmați membrii unei secții de votare din capitala Marii Britanii, în timp ce joacă hora în jurul urnei pentru buletinele de vot.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Gratiela Ciocaldau

Acum 2 ani

Capsunariiii! Asa joaca si in jurul laditelor seara cand termina de cules? Nu, ca nu-i mai tine spatele.
Raspunde

El macho iberico

Acum 2 ani

Gratiela fată prostia ta se apropie de ce-a a lui Dancilă (ca toți cei din PSD de-altfel ) in Marea Britanie căpșuni iarna...dar cerebelul tău nu ajunge așa departe
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus