Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Elevii străini care nu promovează examene sau sunt exmatriculați, în atenția Biroului pentru Imigrări

Elevii străini care nu promovează examene sau sunt exmatriculați, în atenția Biroului pentru Imigrări

Elevii străini care învață în școlile din Sibiu intră în atenția Biroului pentru imigrări dacă aceștia sunt exmatriculați, nu promovează examenele sau sunt retrași de la studii. Instituția a cerut Inspectoratului Școlar Județean lista nominală a acestora.

Într-o adresă a Birului pentru Imigrări către IȘJ Sibiu se menționează că solicitarea instituției este bazată pe reglementările ce îi revine „pe linia reglementării șederii străinilor intrați în România în scop de studii”.

Astfel, IȘJ Sibiu trebuie să transmită două liste nominale: una, cu elevii străini care au fost declarați nepromovați, exmatriculați sau retrași de la studii și alta, cu elevii străini care sunt cazați în căminele administrate de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

„De asemenea, vă rugăm să ne comunicați orice modificare intervenită în situația străinilor veniți la studii (repetare an, renunțare la studii, neprezentare la cursuri etc.) circumstanțe care pot avea urmări în ceea ce privește legalitatea șederii acestora pe teritoriul României”, se mai precizează în adresa Biroului pentru Imigrări a județului Sibiu.

Precizăm că în rapoartele IȘJ Sibiu nu se menționează care e numărul elevilor străini care învață în școlile din județ. La capitolul absenteism și abandon școlar se precizează că situația din județ este mai bună decât media pe țară, rata medie menținându-se în ultimii ani la același nivel: în anul școlar 2017-2018 fenomenul de abandon s-a manifestat la aproximativ 0,60-0,70 % (278 elevi); în anul școlar 2016-2017 au abandonat școala 291 elevi, iar în 2015-2016 - 297 elevi etc. În primul semestru din anul trecut au abandonat școala 76 de elevi față de 148 de tineri în primul semestru din anul precedent.

Totodată, IȘJ Sibiu anunță în fiecare raport semestrial sau anual că este încăutare de soluții pentru a reduce la minim această problemă. În toamna anului trecut instituția a anunțat că pentru următorii 2 ani are în vedere implementarea inclusiv a unor proiecte cu finanțare europeană pentru reducerea abandonului școlar. Astfel, în perioada 2018-2020 se derulează proiecte cu finantare europeană, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) – “Școala pentru toti!” și “Profesori motivați în școli defavorizate”, proiecte care sprijină “Strategia națională privind reducerea părăsirii timpurii a școlii”. (detalii, în articolul „Milioane de lei pentru a reduce abandonul școlar în Sibiu”)

CITIȚI ȘI:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/09/12/zeci-de-elevi-au-revenit-din-strainatate-sa-si-continue-studiile-la-scolile-din-sibiu/

..

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri:

Vizualizari: 1446

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

patru

Acum 2 ani

Am adormit cumva si a ajuns Trump presedinte si in romania? Sau avem atat de multi oameni incat nu mai avem nevoie de altii noi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus