Miercuri,
01.02.2023
Ninsoare
Acum
1°C

Câți sibieni și-au asigurat locuințele împotriva dezastrelor naturale

Câți sibieni și-au asigurat locuințele împotriva dezastrelor naturale

Potrivit datelor societății de asigurare-reasigurare (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale -PAID), numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut în octombrie cu 1,48%, ajungând la 1.712.567.

Potrivit PAID, la sfârşitul lunii octombrie 75,3% dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban şi 24,7% în mediul rural, iar în funcţie de tipul de locuinţă 94,3% din poliţele PAD vizează locuinţele de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic). Pe locul al doilea se află locuinţele de tip B, adică cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic.

Pe regiuni, cele mai multe poliţe active sunt în Transilvania (22% din total), Bucureşti (19%) şi Muntenia (18%), iar cele mai puţine - în Maramureş (3% din totalul poliţelor) şi Bucovina (3%).

Potrivit PAID, în județul Sibiu la sfârșitul lunii octombrie 2019 erau active 44.303 polițe de asigurare a locuințelor împotriva dezastrelor naturale. Daunele plătite sibienilor până pe 31 octombrie erau în sumă totală de 35.008 lei.

Precizăm că PAD este polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale care acoperă daunele produse de inundații, cutremure sau alunecări de teren asupra locuințelor. În funcție de tipul locuinței asigurate, polița PAD poate avea urmatoarele caracteristici: Locuinta TIP A, cu suma asigurată de 20.000 euro și o prima de asigurare de 20 euro/an și Locuința TIP B, cu suma asigurată de 10.000 euro și o primă de asigurare de 10 euro/an.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri:

Vizualizari: 1057

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Republica Teleormăneană România

Acum 3 ani

Adică anul acesta au colectat minim 440.000 de euro sau 2.090.000 lei dar au și plătit vreo 7.400 de euro sau 35.000 de lei adică nici măcar 1 primă de asigurare completă pentru o locuință de tip B! Și dacă lovește vreo calamitate liniștit nu o să despăgubească mai mult de 10-20 de polițe apoi amână sau o freacă cu insolvența și cer ajutor de la stat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus