Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Concert cu casa închisă. Orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble revine la Sibiu înainte de Crăciun

Concert cu casa închisă. Orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble revine la Sibiu înainte de Crăciun

A devenit o tradiție nu doar ca venirea Crăciunului să fie anunțată, la Sibiu, de către orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble, ci și ca de fiecare dată, biletele pentru acest concert să fie epuizate cu cel puțin două săptămâni înainte. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Sibiu, prin intermediul Agendei culturale.

Au cântat în anul cultural 2007 în fața a peste 1.300 de sibieni, au revenit însoțiți de soprane și tenori sau instrumentiști români, au susținut concerte la Sibiu alături de corul Facultății de Teologie în cadrul anului dedicat laturii baroce a orașului. Și, de fiecare dată, concertul lor s-a desfășurat cu casa închisă. Și anul acesta au fost vândute toate biletele pentru Concertul de Crăciun pe care orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble, condusă de dirijorul Russel McGregor, îl va susține la Sibiu. ”Trebuie să recunosc faptul că știam foarte puține lucruri despre Sibiu înainte de a începe să concertez aici. Dar acum, după toți acești ani, pot să spun că am văzut o țară într-o continuă schimbare, ce se dezvoltă tot timpul într-un loc modern, divers și interesant al Europei. Și da, venind la Sibiu, chiar mă simt ca și cum m-aș întoarce acasă, am mulți prieteni aici”, descrie Russel McGregor ”relația” pe care orchestra pe care o conduce o are cu orașul de pe Cibin.

DSC_2259

Iar toată istoria pe care orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble a construit-o în relația cu Sibiul este vie și în mintea artiștilor, pe care îi măgulește de fiecare dată faptul că biletele se vând integral cu săptămâni înainte. ” Sunt foarte bucuros să aud asta pentru că am mult amintiri frumoase legate de Sibiu. Țin minte concertul cu patinatorii pe gheață din cortul din 2007, când Sibiul era Capitală Culturală Europeană, o experiență unică pentru noi să vedem patinatorii dansând pe muzica noastră. Iarăși, îmi aduc aminte cu plăcere concertul în care am avut alături de noi pe scenă un tânăr violonist sau cel în care am cântat împreună cu corul bisericii. Vedeți, e întotdeauna o plăcere să venim la Sibiu pentru că tot timpul există surprize plăcute”, adaugă Russel McGregor.

DSC_2324

Una din ”surprizele” concertului din acest an va fi și prezența sopranei Elisabeth Wimmer, care și-a urmat studiile în domeniu la Universitatea de muzică și artele spectacolului din Viena și, mai apoi, la Londra, la Royal College of Music. Câștigătoare a numeroase premii internaționale, cu numeroase concerte susținute în Europa și America, Elisabeth Wimmer a fost, timp de cinci ani, solistă în cadrul Operei naționale din Weimar (Germania).

Sibienii care nu au mai reușit să achiziționeze bilete pentru concertul programat vineri, 13 decembrie, de la ora 20:00, sunt invitați în Piața Mare a orașului: în cadrul Târgului de Crăciun va fi amplasat un ecran de mari dimensiuni, pe care va fi transmis în direct concertul orchestrei Johann Strauss Ensemble.

logo actiune cofinantata de primaria sibiu

Concertul de Crăciun al orchestrei Johann Strauss Ensemble este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu  

 

Sponsori: 

  ROMGAZ

ROMGAZ

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus