Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Ce facem în weekend? Mergem la Sibiu Magic Show și la concert B.U.G. Mafia

Ce facem în weekend? Mergem la Sibiu Magic Show și la concert B.U.G. Mafia

În acest weekend vremea nu este cea mai prietenoasă, dar asta nu oprește organizatorii de evenimente din Sibiu. Fiind un final de săptămână marcat de venirea lui Moș Niculae, majoritatea evenimentelor sunt dedicate copiilor. A început Sibiu Magic Show, iar festivalul aduce unii dintre cei mai talentați iluzioniști pentru copii. De asemenea, se organizează un atelier de gătit pentru mici bucătari cu degustare de brânză pentru adulți. Începe festivalul handmade, Artsy pe strada Cetății și pasionații de muzică clasică au un weekend plin.  

Vineri, 6 decembrie 2019

Cea mai bună pizza din centrul orașului se găsește la Pizza by Tango. Nimic nu merge mai bine cu o seară faină de vineri decât o pizza delicioasă, preparată cu ingrediente italienești. Sibiu Magic Show este un festival unic în România, cu un program de divertisment de înaltă ținută artistică dedicat întregii familii. Pornind de la spectacole ce jonglează cu vizibilul și invizibilul, într-o serie surprinzătoare cu numere de iluzionism, scamatorii, levitație, prestidigitație, clovnerie, pantomimă, dar și elemente de circ și cabaret, ediția din acest an reunește în perioada 5 - 8 decembrie, în premieră națională, artiști din Belgia, Italia, România, Spania şi Suedia. Evenimentele din cadrul festivalului vor avea lor la Teatrul Gong. Programul complet al festivalului poate fi accesat aici.

sibiu magic show

ArtBoutique devine Artsy. Evenimentul are loc pe strada Cetății și are ca preocupare principală produsele handmade. După cele mai faine 15 ediții între anii 2009 - 2013 și o mică pauză care a durat 5 ani, evenimentul a revenit sub un nou nume. Altfel spus, pe românește, artsy dă mâna cu ceea ce este autentic, emană bucurie, este neafectat de trecerea timpului și este făcut din pasiune. Evenimentul va avea loc în perioada 6 – 8 decembrie și 13 – 15 decembrie, între orele 10:00 -21:00. Mai multe informații puteți găsi aici.

artsy

Asociația Diakoniewerk International organizează un spectacol de muzică și dans la Primăria Sibiu – „Legende” – al companiei Dis.Place. Spectacolul combină dansul experimental şi muzică tradiţională interpretată într-un mod original. Evenimentul unește diferite valori din comunitatea noastră cum sunt moştenirea culturală, incluziunea persoanelor cu dizabilităţi şi bogăţia produselor locale. Aspecte care la prima vedere par a face parte din sfere diferite de interes ele sunt totuși interdependente. Prezentarea trecutului sub forma unui act cultural inovativ deschide conştiinţa spectatorului către lumea din jurul lui şi implicit oferă spațiul pentru conştientizarea faptului că fiecare persoană are o capacitate unică să ofere publicului un spectacol artistic valoros. Spectacolul va începe la ora 19:00.

legende

Filarmonica de Stat Sibiu propune un concert de Tango Argentinian care va începe la ora 19:00. „Dansam un Bandoneon” este un concert spectacol conceput pentru publicul larg. Pe scenă, alături de prima orchestră de tango argentinian din Transilvania „Cluj Tango Orchestra”, vor urca și dansatori ai școli de tango din Sibiu – „La Calesita” și „Tango Studio”. Membrii orchestrei sunt Pedro Nunez Beretche (vioară), Diana Crețu (vioară), Olga Bordas (pian), Andrei Sorin Robert (bandneon) și Sorina Vass (voce). Prețul unui bilet este 40 de lei și poate fi achiziționat aici.

tango

În Oldies Pub, de la ora 19:00 va avea loc un concert Bosquito. Trupa s-a fondat oficial în anul 2000 la inițiativa lui Radu Almășan. Primul single al grupului a fost unul de succes, rămânând printre cele mai apreciate piese ale formației, "Pas cu pas". Însă primul loc în topuri aveau să îl obținând cu piesă "Pepită", urmată de alte succese că “Hopa, hopa” sau “Două mâini”. După o scurtă perioada petrecută în SUA în 2005, Radu Almășan și Andrei Cebotari decid să rămână pe tărâm american și formează o trupa de indie-rock "Madame Hooligan", considerată a fi de mare perspectiva. În 2011, Bosquito revine în țară și lansează câteva piese prin care își recucereste publicul “Tobogan”, “Când îngerii pleacă” sau “Întuneric in culori” , cea din urmă fiind o colaborare cu Ovidiu Lipan Țăndărică. Recent, trupa a lansat o nouă piesă – “Prieteni”  și au lansat și un nou album: “Babylon”. Prețul unui bilet este 50 de lei și poate fi achiziționat aici.

bosquito

Trupa Axis va avea concert în Imperium Live, de la ora 21:00. În toamna anului 2016, grupul imprimă primul material discografic, tras integral live, cu niște retușuri minimale, ce ia naștere când cei trei membrii își unesc imaginațiile. Anul 2017 a marcat cele mai multe festivaluri pentru trupă, aceasta cântând la majoritatea adunărilor de blues din țară, precum Focșani Blues Festival, Open Air Blues Festival Brezoi, WolfBlues Gărâna, Blues Con-Fusion Suceava, Jimbo Blues Jimbolia. În primăvara anului 2018, Axis a fost ambasadorul României la European Blues Challange, în Hell, Norvegia, participând, astfel, și la unul dintre cele mai mari festivauri de blues de la ei, Blues in Hell. Venirea primăverii a marcat și lansarea discului de debut, „First Punch". Rezervări se pot face la numărul de telefon 0745391481.

axis

B.U.G Mafia vine în Sibiu, la Cotton Pub începând cu ora 22:00. Hit-urile recente semnate B.U.G. Mafia – „Să Cânte Trompetele", „Pe Coastă" și „Bani, Bani, Bani" - au dominat playlist-urile radio în ultimii ani și au strâns peste 70 de milioane de vizualizări pe YouTube. Anul trecut, B.U.G. Mafia a lansat patru noi piese, „Nu De Ieri, De Azi", „Schimbu' 3", „Se Ridică În Aer", „Cad Lanțuri", urmate la începutul lui 2019 de un turneu național de cluburi – „Terapie De Șoc", conform InfoMusic. Mai multe informații și rezervări se pot face la numărul de telefon 0752268866.

bugmafia

Sâmbătă, 7 decembrie 2019

Asociația My Transylvania organizează un atelier de educație senzorială cu dulciuri sănătoase. Evenimentul are loc pe strada 9 Mai 37, în intervalul orar 10:00 și 12:00. Prețul unui bilet este de 60 de lei pe copil. Atelierele de educație senzorială pentru copii sunt o oportunitate de învățare non-formală a mișcării Slow Food și presupun deprinderea gusturilor prin joacă și activități de tipul do-it-yourself. În paralel va avea loc și expoziția fotografică "Brânză", o documentare în imagini realizată de Gabriela Cuzepan la cinci producători de brânză din județul Sibiu. Atelierul este dedicat copiilor cu vârste între patru și doisprezece ani, înscrierile se pot face la adresa de e-mail [email protected]. Părinți pot participa la degustarea de brânză pentru care trebuie să achite 30 de lei.

atelier dulciuri

„Mickey și Moș Crăciun” va avea loc la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu, de la ora 10:00. Prețul unui bilet este de 25 de lei. În pragul Crăciunului, Mickey și Minnie se află în așteptarea colindătorilor care o să le umple casă de bucurie. Vor colindă Albă că Zăpadă, Prințul, Eroii în Pijamale și Vampirina. Sărbătorile vor fi puse în pericol de un personaj viclean, însă Eroii în Pijamale vor salva situația și de dată această. Aventurile prin care trec îndrăgitele personaje, le vor suda relația de prietenie, iar prezența magică a lui Moș Crăciun o să îi încânte. Mai multe detalii puteți găsi aici.

mos craciun

„Cu Joacă și Surprize Totul e Copilărie” este evenimentul care va avea loc la Shopping City Sibiu. De la ora 16:00 academia elfilor năzdrăvani îi vor provoca pe copii la o serie de probe și concursuri, precum aruncătorii de bulgări, X și 0 de iarnă sau pasează gheața. De la 17:00 copii vor putea participa la un spectacol interactiv – Cutia magică a Cărciuniței. Un spectacol de teatru va începe de la ora 19:00 – Dănilă Prepreleac, copii se vor amuza de peripețiile lui în timp ce vor descoperii tradițiile și obiceiurile vechi, dansuri pe ritmuri populare adaptate vremurilor moderne.

shopping city

„Arta de a dărui” continuă și anul acesta sub același nume „Together We Art II”. În perioada 7 decembrie – 5 ianuarie, în Piața Habermann se vor amenaja expoziții de pictură, grafică și ilustrații, concerte live, ateliere și spectacole live. Evenimentul va fi deschis de către trupa The Musicals și se va inaugura expoziția artiștilor Alexandru Cînean, Raluca Elena Coșăreanu și Alin Trif. La fiecare eveniment va fi pregătită o tombolă pe baza biletului de intrare. Banii strânși vor fi direcționați către cazuri sociale. Evenimentul va începe la ora 19:00, iar pentru detalii și rezervări puteți suna la numărul de telefon 0723183626.

together we art

Aliens Welcome este cel mai nou concept de evenimente de pe scena de underground din Sibiu. Organizatorii își propun să aducă în atenția publicului grupuri românești cu potențial în acest segment al muzicii electronice. Sâmbătă de la ora 22:00 la Faust Cafe und Disko, grupul Stimulating Frequencies va deschide evenimentele din luna decembrie. Accesul este 10 lei și 15 lei după miezul nopții. Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului de pe Facebook.

faust

Duminică, 8 decembrie 2019

Asociația Florescu-Fernandez & Friends propune un concert cu pianistul Cătălin Șerban. Din program fac parte lucrări a lui Ludwig van Beethoven, Constantin Silventri și alte lucrări din repertoriul universal. Evenimentul va avea loc pe Strada General Magheru de la ora 17:00.

concert

Parohia Evanghelică invită sibienii la un concert cu muzică de Crăciun de la compozitorul transilvanean Johannes Knall pentru cor, orchestră și soliști. Concertul va alea loc la Biserica Sfântul Ioan de pe strada Mitropoliei numărul 32. Evenimentul are o durată de o oră și va începe de la 18:00.

evanghelica

Programul integral al Teatrului Gong poate fi accesat pe website-ul dedicat, iar programul Teatrului Național „Radu Stanca”, de unde pot fi achiziționate bilete, este aici.

Programul filmelor care rulează la CineGold, multiplexul din Promenada Mall Sibiu, poate fi consultat aici.  Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus