Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
7°C

Tranzacție pe piața IT din Sibiu: SmartBill a fost cumpărat, pe jumătate, de norvegienii de la Visma

Tranzacție pe piața IT din Sibiu: SmartBill a fost cumpărat, pe jumătate, de norvegienii de la Visma

Una din cele mai importante inițiative sibiene în zona IT – SmartBill, program de gestiune și facturare – are un nou asociat. Este vorba de grupul norvegian Visma, care a cumpărat jumătate din acțiunile companiei din spatele SmartBill.

Soții Ioana și Radu Hasan și Mircea Căpățînă sunt cei trei tineri sibieni care – în urmă cu 12 ani – lansau versiunea de desktop a SmartBill, programul care ajungea să fie desemnat drept cea mai bună aplicație din șase țări în 2014 în versiunea Cloud. Inițiativei celor trei sibieni li s-au alăturat, pe parcurs, și alți investitori și antreprenori, cel mai recent fiind grupul norvegian Visma, care a preluat jumătate din SmartBill, lăsând însă controlul în seama tinerilor sibieni. Tranzacția a fost asistată de firmele de avocatură RTPR & Allen & Overy și Wolf Theiss și este la acest moment în proces de aprobare de către autoritățile române, arată cele două părți implicate în tranzacție.

”SmartBill și-a multiplicat de cinci ori business-ul în ultimii patru ani, cu creșteri anuale de 50%, fiind liderul pieței de soluții financiar-contabile din România. Atragerea în acționariat a Visma va facilita menținerea ritmului accelerat de creștere și dezvoltarea ecosistemului SmartBill, menit să îmbunătățească activitatea IMM-urilor din România”, apreciază reprezentanții celor două companii, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

SmartBill este dezvoltat prin intermediul societății Inteligent IT SRL. Anul trecut, firma a înregistrat o cifră de afaceri de peste 10,5 milioane de lei (comparativ cu 7,06 milioane de lei în 2017) și un profit de aproape un sfert de milion de lei (comparativ cu pierderi contabile de 0,7 milioane de lei). Numărul mediu de angajați al societății a fost, în 2018, de 53.

Cu peste 65.000 de clienți care emit lunar mai mult de două milioane de facturi prin intermediul SmartBill, inițiativa în IT de la Sibiu va trece ”la următorul nivel” odată cu atragerea celor de la Visma, promit antreprenorii sibieni. ”Această tranzacție este și o confirmare a faptului că misiunea noastră de a deveni primul ecosistem software pentru IMM-uri din România este pe punctul de a se îndeplini, dar și că soluțiile noastre de facturare, gestiune și contabilitate în cloud sunt la nivelul pe care ni-l dorim”, declară Radu Hasan, Co-Founder & CEO.

Conexiunile dintre SmartBill și Visma apar evidente și prin prisma strategiilor celor două companii: ambele sunt interesate de a oferi soluții cât mai bune în zona de cloud, iar ca arie geografică, Europa centrală și de est este o zonă de interes pentru norvegieni. ”Misiunea Visma este aceea de a ajuta companiile și organizațiile să-și îmbunătățească productivitatea și să ofere o mai bună abordare în ceea ce privește digitalizarea, integrarea și automatizarea proceselor economice. Intrând ca asociat în SmartBill, Visma va pune la dispoziție un brand puternic, experiența unei companii lider de piață pe segmentul cloud și resurse pentru dezvoltare", declară Jostein Håvaldsrud, Product Director, Visma Group.

Prezentată drept lider al pieței de profil din România, ”SmartBill este primul ecosistem software de business din România, având ca principal obiectiv automatizarea proceselor, transferul de date, precum și emiterea de documente, eliminând astfel munca manuală, redundantă, de reintroducere de date în diverse sisteme. Un exemplu elocvent ar fi: informațiile unei comenzi dintr-un magazin online ajung până în balanța contabilă a ambelor părți, fără să mai fie introduse din nou, manual, în alte sisteme. În plus, procesarea de extrase bancare și de borderouri de la firmele de curierat duc automatizarea și mai departe. Scenariile pot fi numeroase și variate, SmartBill adresându-se oricărui tip de afacere”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Ade Ka

Acum 2 ani

No...bravo. Sa ne bucuram ca ne cumpara altii... pai asta e mentalitate de Ilisecu si PSD in anii 90 cand au vandut tot si aplaudau toti, taiau panglici in timp ce vindeau pe nimic BCR, gazul, petrolul cu tot cu rafinarii, industria grea, curentul, tot tot tot. Iar cand a venit Microsoft si a cumparat RAV antivirus.. prima zvacnire romaneasca pe piata IT, tatucul ranjit a declarat ca asa trebuie sa fie firmele romanesti ! Adica... prada pentru corporatiile internationale si cumparate, transformate intr-un departament, apoi la revedere, slugi forever. Inca ne mai bucuram de asa ceva ?
Raspunde

Zinco

Acum 2 ani

Na, atata ai priceput si tu. Companii se cumpara in toata lumea asta, sunt giganti care cumpara alti giganti, iar banii se reinvestesc in noi si noi inovatii. Cel putin tinerii acestia poti sa fii sigur ca nu se vor caciuli in fata nimanui. Dar dupa mentalitatea ta, noi sa stam cu banii sub perna, ca ciobanii si sa ne numaram turma de 1000 de oi pana dau lupii in noi. Te-ai gandit oare ce inseamna capitalul pe care l-au atras oamenii astia in Romania si cat castiga chiar si statul (deci chiar si tu) din asta?!
Raspunde

Basta

Acum 2 ani

Sa ne bucuram, ca acum o parte din ceea ce firmele platesc pentru acel produs, se va duce in Norvegia ! Uraaaa uraaa uraaaaaa ! Le platim la aia pensi si alocatii grase, pentru copiii de emigranti arabi, care fac cate 5, minim. Acum, contribuim si noi, putin mai mult la ei ! Uraaa.. inca odata. Privesc uluit spre un viitor lumonis, in care vor cumpara si restul de 50% din aceasta firma, plus alte firme ce au mai ramas pe-aici cu capital romanesc, iar in Oslo, somalezii vor fi majoritari. Nu e mult, pana acolo.... uraaa... stanga mondiala ne conduce spre succes. Spre disparitie.... Tare ma bucur ca de-acum, contribuim putin mai mult la PUB-ul Norvegiei. Nu erau de ajuns servitorii, angajati la Visma si alte companii, acum mai sunt si altii. Bravo.. bravo, parca imi da asa un sentiment de mandrie. Noi suntem foarte mari contribuabili la toate PIB-urile... Germaniei, Frantei, Norvegiei... tari care au multe guri de imigranti de hranit. Credeti ca e usor sa-i tii pe aia flamanzi, sa nu iasa cu machetele pe strada ? Munciti, romani, fiti mandrii de asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus