Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
21°C

50 de milioane de lei de la bugetul de stat pentru Aeroportul Brașov

50 de milioane de lei de la bugetul de stat pentru Aeroportul Brașov

În luna martie se va da ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția terminalului Brașov, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, după ce lucrarea a fost finanțată de la bugetul de stat cu 50 de mlioane de lei. „Este o sumă binevenită, care vine în sprijinul celorlalte sume pe care Consiliul Judeţean le-a prevăzut pentru acest obiectiv de investiţii. În 2020 va trebui să implementăm cele trei contracte care sunt semnate”, a declarat Veştea, citat de Bună Ziua Brașov.

Acesta a amintit că în 18 decembrie a fost predat proiectul tehnic pentru terminalul de pasageri de la aeroport, iar la începutul lunii martie a anului 2020 se va emite ordinul de începere a lucrărilor. „De asemenea, avem în implementate atât proiectul de vizează balizajul, cât şi sistematizarea pe verticală, un proiect în valoare de 13,7 milioane de euro. Totodată, vom continua lucrările pentru cele nouă obiecte necesare funcţionării aeroportului (printre care remiza de pompieri sau gospodărirea de apă – n.r.). Practic, în anul 2020 avem în execuţie un buget de aproape 245 milioane de lei”, a declarat Adrian Veştea.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a anunţat că administraţia judeţeană este interesat să susţină financiar realizarea unui terminal intermodal în judeţul Braşov.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian

Acum 1 an

La ce au nevoie de aeroport cand pe o raza de 150 km sunt 3 aeroporturi (Bucuresti , Sibiu , Mures ) ?Mai bine investeau in infrastructura si faceau drumuri rapide spre cele trei locatii . De fapt asa se pot sifona o gramada de lovele fara a da socoteala celor UE.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

wut

Acum 1 an

Pai trebuia sa le faca un aeroport si la iasoveni, cum sa ramana mega metropola cosmopolita a lumii fara aeroport international? :))))) Marele si faimosul "Oras Stalin"? :) Din moment ce tren de mare viteza au (Maglev), autobuze electrice si autonome au, metrouri autonome au, doar asta le mai lipsea :). Si din fericire avem si autostrada Sibiu - Brasov, astfel ca se justifica investitia (sunt ironic :))
Raspunde

Adrian

Acum 1 an

Nu mai bine se închide aeroportul din Sibiu...e vechi si nu prea este folosit. Unde mai punem ca este foarte des ceata... si faceti un drum expres pana la Brasov
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus