Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

50 de milioane de lei de la bugetul de stat pentru Aeroportul Brașov

50 de milioane de lei de la bugetul de stat pentru Aeroportul Brașov

În luna martie se va da ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția terminalului Brașov, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, după ce lucrarea a fost finanțată de la bugetul de stat cu 50 de mlioane de lei. „Este o sumă binevenită, care vine în sprijinul celorlalte sume pe care Consiliul Judeţean le-a prevăzut pentru acest obiectiv de investiţii. În 2020 va trebui să implementăm cele trei contracte care sunt semnate”, a declarat Veştea, citat de Bună Ziua Brașov.

Acesta a amintit că în 18 decembrie a fost predat proiectul tehnic pentru terminalul de pasageri de la aeroport, iar la începutul lunii martie a anului 2020 se va emite ordinul de începere a lucrărilor. „De asemenea, avem în implementate atât proiectul de vizează balizajul, cât şi sistematizarea pe verticală, un proiect în valoare de 13,7 milioane de euro. Totodată, vom continua lucrările pentru cele nouă obiecte necesare funcţionării aeroportului (printre care remiza de pompieri sau gospodărirea de apă – n.r.). Practic, în anul 2020 avem în execuţie un buget de aproape 245 milioane de lei”, a declarat Adrian Veştea.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a anunţat că administraţia judeţeană este interesat să susţină financiar realizarea unui terminal intermodal în judeţul Braşov.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian

Acum 2 ani

La ce au nevoie de aeroport cand pe o raza de 150 km sunt 3 aeroporturi (Bucuresti , Sibiu , Mures ) ?Mai bine investeau in infrastructura si faceau drumuri rapide spre cele trei locatii . De fapt asa se pot sifona o gramada de lovele fara a da socoteala celor UE.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

wut

Acum 2 ani

Pai trebuia sa le faca un aeroport si la iasoveni, cum sa ramana mega metropola cosmopolita a lumii fara aeroport international? :))))) Marele si faimosul "Oras Stalin"? :) Din moment ce tren de mare viteza au (Maglev), autobuze electrice si autonome au, metrouri autonome au, doar asta le mai lipsea :). Si din fericire avem si autostrada Sibiu - Brasov, astfel ca se justifica investitia (sunt ironic :))
Raspunde

Adrian

Acum 2 ani

Nu mai bine se închide aeroportul din Sibiu...e vechi si nu prea este folosit. Unde mai punem ca este foarte des ceata... si faceti un drum expres pana la Brasov
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus