Duminică,
20.06.2021
Partial Noros
Acum
14°C

VIDEO. Peisaj de povești la Bâlea Lac. Riscul de avalanșă se menține ridicat

VIDEO. Peisaj de povești la Bâlea Lac. Riscul de avalanșă se menține ridicat

Salvamontiștii sibieni transmit imagini cu peisajul de vis de la Bâlea Lac, filmate astăzi. Stratul de zăpadă măsurat la staţia meteo Bâlea Lac este de 163 centimetri, iar riscul de avalanşă este de gradul 5 (foarte mare) la altitudini de peste 1800 metri şi 4 (mare) sub această altitudine, fiind echivalent cu cod roşu.

„Ninsoare căzută în ultimele zile a determinat creșterea riscului de avalanșă la 5 din 5. Acest risc este echivalent cu gradul roșu meteorologic. În aceste condiții nu recomandăm turiștilor să iasă afară din cabană, să facă deplasări în jurul cabanelor și exclus să facă drumeții mai sus de cabanele din Munții Făgărașului. De asemenea, se înregistrează un risc de gradul 4 la altitudini mai mici de 1.800 de metri, acest risc implică aceleași măsuri de precauție. Cei care își doresc să schieze în zona Bâlea, le recomandăm să nu facă acest lucru, ar trebui să ia legătura cu patrula salvamont din Bâlea Lac și să respecte recomandările colegilor mei”, spune Adrian David, șeful Salvamont Sibiu.

video Salvamont Sibiu

Comentarii

1 comentarii

misu

Acum 1 an

IN LIMBA ROMÂNA se spune asă; peisaj din povești" sau peisaj de poveste" vii in ce limba vorbiti??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus