Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Firma italiană care s-a ocupat de construcția autostrăzii Sibiu-Orăștie are de plătit peste 90 milioane de lei

Firma italiană care s-a ocupat de construcția autostrăzii Sibiu-Orăștie are de plătit peste 90 milioane de lei

Firma italiană Salini Impregilo SpA a fost notificată că trebuie să plătească nu mai puțin de 90,7 milioane de lei și 152.000 de dolari către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în termen de cinci zile. Suma a fost actualizată cu dobânda legală de la data pronunţării sentinței, conform unui comunicat remis AGERPRES.

Reamintim că Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală în octombrie 2019 în litigiul dintre Salini Impregilo SpA şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în procesul pentru contractul de proiectare şi execuţie a Autostrăzii Orăştie-Sibiu, Lot 3.

În data de 3 septembrie 2015, CNADNR (actual CNAIR) anunţa închiderea circulaţiei rutiere pe Autostrada A1, Orăştie - Sibiu, între Nod rutier Sălişte (km 270+020) - Nod rutier Cunţa (km 292+455), în vederea remedierii unor degradări constatate la km 275+650 al autostrăzii. Potrivit companiei, lucrările de remediere urmau să fie realizate de constructor pe propriul risc şi pe cheltuiala acestuia, în condiţiile în care aceste defecţiuni au fost determinate de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor de către antreprenor şi nu de alunecările de teren.

Problemele în construcţia acestei autostrăzi au apărut încă din 2011, când a fost realizat studiul de fezabilitate, s-a stabilit traseul autostrăzii şi au început lucrările de construcţie.

Sursa: agerpres.ro

Foto: autostrada Săliște-Cunța 2016 (Arhiva TS)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

hop

Acum 4 ani

broscarii au dat faliment ,de unde luati banii ,faceti contracte cu firme dubioase care de alt fel au dat dovada ca nu-s seriosi ,da ciubucul sta pe locul 1 in tara asta ! toti vor sa fure !
Raspunde

El Borado

Acum 4 ani

Contract atribuit pe spagi, mai mult ca sigur firma italiana e in faliment, iar fraierii, adica noi, ramanem cu teapa. Firma si spagarii, rad din masini de lux la noi, fraierii care ne tot rugam de niste ticalosi sa ne faca niste amarate de drumuri, spitale si chestii pe care noi le platim, iar ei ne fura banii, de vreo 30 de ani. Nu vi se pare cam mare numarul de masini de lux cu numere de Bucuresti, pentru asa o tara ? Oare cum credeti a sunt "obtinute"... pai cam, asa. Dar DNA a fost omorat, iar acum, la butoane e PNL care nu vrea sa se atinga de pensiile speciale.... PNL e tot o mizerie, se pare, ca si infectul PSD. Aceeasi minte, doar exprimari usor diferite.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus