Joi,
24.09.2020
Cer Senin
Acum
12°C

Mii de sibieni s-au așezat la coadă să își plătească impozitele în primele șapte zile ale anului

15 Ianuarie 2020 18:15

Mii de sibieni s-au așezat la coadă să își plătească impozitele în primele șapte zile ale anului

Peste 3,5 milioane de lei au intrat în bugetul Primăriei Sibiu în primele șapte zile lucrătoare ale noului an. Banii reprezintă taxele și impozitele datorate la bugetul local, care pot fi plătite fără penalități până la sfârșitul lui martie.

Ca în fiecare an, încă din primele zile lucrătoare mii de sibieni s-au așezat la diferite cozi – la ghișeele Primăriei sau la cele ale Poștei - pentru a achita impozitele și taxele datorate bugetului local pe anul în curs: impozitele pe mașini, clădiri și terenuri. Menținute la același nivel ca și anul trecut, aceste taxe și impozite au adus în primele șapte zile lucrătoare ale anului (6 – 14 ianuarie 2020) venituri totale de 3,6 milioane de lei. ”De la persoane fizice s-a încasat suma de 2.946.162 lei, efectuându-se 10.705 de plăți. De la persoane juridice s-a încasat suma de 672.220 lei, efectuându-se 1.068 de plăți”, sintetizează reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un răspuns transmis la solicitarea Turnul Sfatului. Ca reper, merită amintit că proiectul de buget construit pentru anul în curs prevede încasări din taxe și impozite pe proprietate și autoturisme în valoare totală aproape 95 de milioane de lei. Prin urmare, în primele șapte zile lucrătoare ale acestui an, sibienii au achitat deja aproape patru procente din ceea ce se estimează a se încasa până la finalul lunii septembrie 2020.

Potrivit calendarului încasărilor de taxe și impozite datorate bugetului local, acestea pot fi plătite în cel mult două rate egale: prima rată trebuie achitată până la finele lunii martie, iar cea de-a doua – până la finele lunii septembrie. Sibienii persoane fizice care achită impozitele într-o singură rată primesc și reduceri. ”Reamintim și faptul că reducerea de 10% se aplică până în 31 martie, în cazul persoanelor fizice care achită impozitele pentru întregul an”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Diferite metode de plată

În ultimii ani, metodele de plată a impozitelor și taxelor locale s-au diversificat, iar acestea pot fi plătite în mai multe locuri decât la ghișeele Direcției Fiscale (care de anul trecut s-a mutat în sediul de pe strada Turismului) sau la ghișeele poștale. Printre cele mai facile metode de plată sunt cele on-line.
Unde puteți plăti impozitele și taxele locale Sursa: comunicat Primăria Sibiu - la ghișeele Direcției Fiscale de pe strada Turismului, din sediul Primăriei din Piața Mare și la cele de pe bulevardul Victoriei - la ghișeele oficiilor poștale din oraș - la roboții Self Pay amplasați în diverse locații din oraș - la sediul BRD și BCR, prin scanarea codului de bare de pe deciziile de impunere - electronic, pe platforma de e-administrație de pe site-ul sibiu.ro - electronic, prin PLATA XPRESS de pe site-ul sibiu.ro, un instrument care nu necesită un cont, ci doar codul de pe decizia de impunere - electronic, prin ghiseul.ro

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Tudor

Acum 8 luni

Asa, pentru a avea bani de mărirea salarială de la 1 ianuari! Prin falsa știre " mărim salariile romanilor" de fapt își măresc ei salariile cu un coeficient*salariul minim ( asta cat dorește seful instituției administrative, de obicei maxim ce poate da). Urmăriți cu cât s-au mărit salariile acum în administrație, la ce diferență s-a ajuns fata de ați salaelriati, și stați la coada pentru a o susține.
Raspunde

Singur EU

Acum 8 luni

"Menținute la același nivel ca și anul trecut, aceste taxe și impozite " GREȘIT. Cel puțin în cazul meu aceste taxe au fost MAJORATE față de anul trecut, respectiv: la impozitul pe cladiri o diferență de 5 lei (în plus), pentru Impozit teren diferență de 1 leu, iar pentru Impozit mijloace transport (2) în anul 2020 am plătit în plus cu 13 lei, în total 19 lei de plată în plus pentru anul 2020 (bonificatia nu este inclusă în calcul). Diferența nu este mare însă eu țin o evidență clară și am tabloul general al acestor creșteri progresive. Cea mai mare nesimțire mi se pare la salubrizare...însă aceea este o altă discuție.
Raspunde

Iooo

Acum 8 luni

Si eu am observat ca a crescut impozitul fata de anul trecut. Taxa de salubrizare este chiar nesimtita mai ales ca primaria s-a angajat sa imbunatateasca acest proces pentru a justifica marirea, dar pana in momentul de fata in afara de marirea taxei nu se vede nimic. Si eu am platit online, rapid si usor!
Raspunde

dan

Acum 8 luni

si eu am platit azi dar online. comod , rapid dar daca ne place coada socialista si avem timp mergem cu banu' cash la primarie. mai evoluati si voi mai oameni buni !!!
Raspunde

un sibian

Acum 8 luni

o colectie de fraieri si ignoranti...impozitele se pot plati online la Sibiu...si poti sa faci un minim efort sa rogi pe cineva sa te ajute,..probabil e mai bine sa stai in frig 1 ora...
Raspunde

DAMARIS

Acum 8 luni

Asa ziceam si eu mamei..de ce nu roaga pensionarii un nepot un fiu sa le plateasca online..raspuns: nu au incredere in platile online....ok atunci stati la coada
Raspunde

El Dorado

Acum 8 luni

Natie de codasi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus